maandag 24 juni 2019

Lek

Het waterleidingbedrijf kwam, we kregen een nieuwe watermeter. Die wordt hier standaard om de vier jaar vernieuwd. 


De monteur wees ons erop dat het metertje bleef lopen, ondanks dat alle kranen dicht waren. Dat klonk niet goed, dat kon ík zelfs begrijpen.
Volgens hem zat het euvel meestal in de leiding onder de grond, bij de buitenkraan. We kregen ook een eindafrekening en moesten 130 euro bijbetalen. En ons maandelijks termijnbedrag werd verdubbeld!
Er moest iets gebeuren.....

Dus een groot gat gegraven, op zoek naar ons lek in de waterleiding.
Resultaat: een enorm gat in de tuin, berg zand ernaast, een loodgieter gebeld, in de hoop dat die ons verder kon helpen. Want van dat soort dingen hebben wij niet genoeg verstand. 
Afspraak gemaakt op zaterdag om 9 uur.
En een wonder geschiedde......de loodgieter kwám echt! En ook nog op tijd. Wij verbazen ons tegenwoordig al als er iemand op komt dagen op de gemaakte afspraak. Maar goed, dat is weer een andere frustratie. 
De loodgieter, overigens een heel erg aardige man, concludeerde dat het probleem niet in de put zat....Zucht.....

Tsja, er zat niks anders op, hij moest aan het breken in de badkamer. Hij begon in de muur bij de kraan. Nee, daar zat het ook niet.
Hij zou de aankomende zaterdag weer komen en verder gaan.
De hele week zaten we in de troep.
Deze keer moest de vloer eraan geloven. Hij had zijn drilboor meegenomen en het was een oorverdovend lawaai. Wij verplaatsten naar de tuin waar we stilletjes zaten te hopen dat hij niet onze hele vloer eruit ging slopen. Wat een ellende.

Maar het zat ook niet in de vloer. Dus nog een muur opengebroken. En gelukkig, hij vond het lek. Wat kun je blij zijn met zoiets stoms....

We zijn nu weer een week verder en Janos heeft alles weer keurig dichtgemaakt. Het leed is geleden, we kunnen weer douchen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten