zaterdag 31 maart 2012

Gevaar uit een andere hoek

Ik dacht dat ik het ergste wel gehad had.
Vanochtend scheen, tegen de voorspellingen in, heerlijk het zonnetje.
Ik liet dus lekker vroeg de ganzen en de kippen naar buiten,alle deuren lekker open,heerlijk.
Ik besloot om eerst maar even melk te halen bij het boertje en dan meteen broodjes.
Toen ik drie kwartier later de sleutel in het hek deed, liep er een grote herdershond in mijn tuin met....een kip in zijn bek.....
Ik liet meteen mijn boodschappen vallen en rende achter hem aan,hij liep gewoon dwars door het hek heen.
Helemaal van slag was ik en meteen naar de computer om mijn verhaal kwijt te kunnen bij mijn mannetje.
Opeens hoorde ik nog wat gefladder, ik naar buiten en ja hoor, daar liep ie weer, die hond, ik Amstel achter m aangestuurd, hij verdween,gelukkig zonder kip dit keer.
Opgelucht liep ik naar de stal om daar een gruwelijke ontdekking te doen.
Er lagen 5 dode kippen in het hok.....

Na overleg met mijn mannetje, die zich ook een beetje machteloos voelt op zo'n afstand, heb ik twee buurvrouwen aangesproken. Die waren niet heel erg onder de indruk moet ik zeggen, maar toen ik zei dat het een grote hond was, stond er even later een mevrouw op de stoep, die dacht dat het haar hond kon zijn. Ik liet haar zien wat er was gebeurd, ook zij was niet erg ondersteboven, maar na een omschrijving van haar hond, bleek dat niet de boosdoener te zijn.

Ik heb de kippen uit het hok gehaald, mijn tanden op elkaar, ik durf normaal gesproken nog geen dooie muis op te pakken,maar ja, ik zal wel moeten nu.
Ik wilde een gat graven, maar na een paar pogingen kwam ik tot de conclusie dat dat een hels karwei ging worden, de grond is keihard, dus heb ik ze over het hek gegooid, uiteindelijk zullen ze dan tenminste nog als voer dienen voor een langswaaiende hond of vos of zo.
Hoop ik tenminste.....
Tja, dit zal er wel bijhoren, ik heb het hek zo goed mogelijk dichtgemaakt, hek van de stal ook dicht en ik zit met één oor in de tuin, mijn fototoestel in de aanslag, als ik m weer zie,maak ik een foto.
Ik heb ook een foto van de dooie kippen, maar die zal ik jullie besparen.....


16 opmerkingen:

 1. honden horen aan de lijn , en anders villen zo;n strontwagen. maar sorry voor je kipjes je was er trots op gr.hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat erg... dat je dit toch mee moet maken nu je alleen bent....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Getver, dat is echt niet leuk, maar je maakt daar wel wat mee, saai is het in ieder geval niet!
  Ik hoop dat het niet je eigen broedkuukjes waren?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nee, gelukkig niet,want daar heb ik toch meer een band mee dan met die andere kipjes...evengoed blijft het heel triest....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, natuurlijk! Hopen dat die hond nu weg blijft, maar hij weet natuurlijk nu wel waar hij ze kan vinden...Helemaal vervelend dat je juist nu alleen bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja,ik denk dat het anders ook niet zo snel zou gebeuren, dan loopt er altijd wel iemand in de tuin en nu was er helemaal niemand....ik hoop niet dat die hond er een gewoonte van gaat maken,maar ik hou het nu beter in de gaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tjonge het lijkt wel een tv programma, expeditie Robinson of zo iets. De ultieme test, net nu je alleen bent! Ik vind het wel vreemd dat de hond ze alleen dood bijt en niet meeneemt om te eten, dat zou ik nog begrijpen. Ik wil niet in detail treden, maar waren ze zo gebeten die niemand ze meer kon slachten en eten? Jij niet natuurlijk dat snap ik, maar diegenen die er niet zo mee zouden zitten? Hoop dat dit de laatse test was. Maar......je hebt alles weer goed doorstaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ja, zo voel ik me ook wel een beetje hoor.
  die hond heeft er wel 5 meegenomen hoor,de rest heeft ie achter gelaten.
  ik heb begrepen van K dat als een dier een kip doodbijt, je hem dan niet meer op moet eten,waarom weet ik eigenlijk niet.
  ik heb nog overwogen om ze aan de varkens te geven,maar ik weet niet,ik vond het toch te luguber....onzin eigenlijk,maar ja, ik hoop dat ze morgen weg zijn,een vos of zo....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja meisje.... onze herders doen het ook, zoals je weet, dus ik houd ze strikt gescheiden van de kippen.... Maar 5 tegelijk, dat is wel heel erg... Hopelijk waren het niet jullie brahma kippetjes......
  Houd de kippen voorlopig in een ren. Hebben jullie een goede omheining om de tuin? Als er een vreemde hond in je tuin is kun je de politie bellen. Dat mag namelijk niet en de gemeente (de grotere) heeft hondenvangers in dienst. Maar het blijft een rot ervaring...
  Leuk om eens samen te gaan eten maar dan moet eerst mijn gebit in orde zijn. Als we nu uit eten gaan laat ik de noodprothese gewoon uit, maar in gezelschap zou ik me daar niet prettig bij voelen.... dat snap je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Godverdorie, dit is niet leuk meer! Nu krijg ik geen glimlach op mijn mond zoals bij het vorige verhaal, maar nu denk ik kutjoekel! Ik weet dat in niet mag vloeken, maar verdomme mensen moeten hun eigen dieren bijhouden. Ik kan daar zo boos om worden! In je eigen tuin, hoe groot hij ook is, moet je je veilig voelen. De volgende keer gooi maar een grote steen tegen zijn kop, of anders koop je een buks. Ja sorry klinkt allemaal heel hard, maar ik heb mijn buik vol van de overlast van andermans dieren! En als het dan ook nog ten koste van je eigen dieren gaat..... En ik weet heus wel dat in Hongarije alles anders is, maar als er een eigenaar is van die hond, mag je daar best iets van zeggen vind ik.
  Succes meisje xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tsja, dit soort dingen maak je in Hongarije mee.
  Wij kunnen de kippen niet los laten lopen.
  Eén hond, een hongaarse die al hier woonde, pakt ze ook.
  Een ander luguber iets gebeurde een tijdje geleden toen er nog sneeuw lag.
  s'Morgens zag ik een vos in het bos lopen en s'middag's stak de kop van de vos nog uit de bek van onze andere Hongaarse hond.
  Zij had hem helemaal opgegeten.
  De honden zijn nu ingeënt. We zullen maar zeggen dat we goede waakhonden hebben. Ook ik zit hier vaak alleen met de kids, maar voel me wel veilig met de honden.
  Ik heb de dode kippen aan Hongaren meegegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Meestal lees ik je blog met veel plezier,maar hier kan ik zo kwaad om worden. Ik hoop niet dat hij nog eens komt .Maar als hij eenmaal van je kippen geproefd heeft ben ik bang dat hij nog wel eens langskomt. Wat vervelend allemaal. Je zou bijna een buks kopen zoals Marti zegt. Maar ja dat is ook zo iets dat doe je niet zomaar. Ik wens je heel veel sterkte met die rothond.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Meestal lees ik je blog met veel plezier,maar hier kan ik zo kwaad om worden. Ik hoop niet dat hij nog eens komt .Maar als hij eenmaal van je kippen geproefd heeft ben ik bang dat hij nog wel eens langskomt. Wat vervelend allemaal. Je zou bijna een buks kopen zoals Marti zegt. Maar ja dat is ook zo iets dat doe je niet zomaar. Ik wens je heel veel sterkte met die rothond.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb m niet meer gezien,gelukkig, morgen ga ik gaas kopen en dan laat ik dinsdag een nieuw, hoger hek maken,zodat er geen honden meer doorkunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel triest allemaal, maar er lopen helaas veel honden rond waarvan de eigenaar ( indien bekend) ze liever hun eigen kostje laat opscharrelen dan zelf voor fatsoenlijke voeding te zorgen. Je kunt het de hond eigenlijk niet kwalijk nemen, je zou z'n baas voor z'n ..... moeten schieten. We hebben zelf ook zo'n ex zwerver wiens ogen 2x zo groot worden wanneer hij een kip ruikt of ziet. En niet te vergeten vossen die er ook geen moeite mee hebben... Heb je overigens een houweel? Da's momenteel de enige manier om nog een gat te graven.. En verder.... als je ( weet dat je buren etc hebt) onverhoopt hulp vanuit deze hoek nodig hebt.... Trek maar aan de bel!
   Gr. Wouter

   Verwijderen
  2. bedankt,altijd fijn om te weten.ik zal het onthouden,maar het gaat gelukkig weer goed hier.groetjes,linda

   Verwijderen