vrijdag 30 maart 2012

Smak,smak

Het gaat hier goed, tot nu toe red ik het prima in mijn eentje, in het Hongaarse land.
Het heeft natuurlijk voor- en nadelen, alleen zijn.
Voordeel is dat ik chef-afstandsbediening ben, zoals dat al zo mooi gezegd werd.De strijd om de afstandbediening blijkt toch in veel woonkamers een heet hangijzer, maak ik op uit de berichtjes die ik van iedereen krijg. Maar het is een feit, de kleine dingetjes, waaraan je je stoort in een relatie, die zijn nu even naar de achtergrond. Drie paar schoenen die in de keuken slingeren, die heb ik allemaal verbannen. De snoeppapiertjes die smorgens overal liggen, die mis ik nu. Het huis is en blijft netjes, ik ben er zo klaar mee. Maar wat ik ook mis is het: 'het eten was heerlijk schat', want al kook ik nog zo lekker, er is niemand waar ik het mee kan delen.
En ook als er iets gebeurt, moet je het alleen verwerken.

Gisteravond liep ik naar de stal, om de varkens te voeren. Ik had als extraatje een winterwortel voor ze, dus ik vermoedde dat ze erg blij zouden zijn me te zien.
Ik hoorde al luide smak-geluiden uit de stal komen.
Er ging geen lichtje branden, ik dacht dat ze water aan het slurpen waren. De uitdrukking; 'vreten als varkens', is niet uit de lucht komen vallen, eten en drinken in het varkenshok is altijd een waar spektakel.

Ik kijk aan de ene kant en ik zie daar een veer liggen. Nog steeds geen lampje.....ik rommel nog even wat, maar dan laat het smakgeluid toch wel een belletje rinkelen. Ik kijk aan de andere kant....en daar is één van de varkens bezig om een lekker, supervers kippetje te verorberen. Verser is niet mogelijk gewoon en daar sta ik dan, mijn maag draait om en in mijn hand die lullige winterwortel. Ik draai me om, kan nog net mijn eten binnenhouden en ren naar binnen. Gelukkig is er skype en kan ik mijn verhaal kwijt bij mijn mannetje, die me verzekerd dat het niet zo vreemd is als ik dacht en dat het niet mijn schuld is en dat het niet komt doordat  ik ze te laat ging voeren.

Mijn romantische beeld is bijgesteld. Varkens zijn niet lief, het zijn gewoon kippenmoordenaars....

10 opmerkingen:

 1. Kippen toch maar uit de buurt van de varkens houden?....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat is een stadse opmerking Lies, whahaha, die kippen hebben 8000 vierkante meter tot hun beschikking en dan vliegen ze in het varkenshok,nee, daar is geen beginnen aan....helaas....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nah....een kippetje meer of minder.... Maar het was toch niet dé kip he? Dat zou natuurlijk wel heel sneu zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nee,niet 'de' kip.....gelukkig...maar die zijn ook een stuk slimmer dan die hongaarse....;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat erg! ik dacht dat varkens geen vleeseters waren! hoe kan dat nou?
  Als je een varken al niet meer kunt vertrouwen!
  Heben ze een brahma kip tegrazen genomen of een van jullie nieuwe kippen?Het is toch niet te geloven dat een een varken zich aan een kip vergrijpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee marijke, het was gelukkig niet één van onze brahma's.
  En ik was net zo verbaasd en geschokt als jij....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nou, dat had ik ook nooit gedacht! Wat had het varken een topdag. Ik zou er ook zeker niet op bedacht zijn. Misschien 1 van de tecks die uit de rol vliegt, of een onderling ganzengevecht, maar dit.....
  Heb jij weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou Linda om eerlijk te zijn, kwam er eerst een glimlach op mijn mond toen ik het verhaal las.. ik zag het al helemaal voor me, jij in je blauwe overall, heel verbaasd kijkend naar die veer en naderhand die moordenaar in zijn ogen kijken... Maar toen vond ik het toch wel heel zielig voor het kipje! Je zou maar opgegeten worden door een Hongaars varken! Maar van de andere kant; het is nu misschien wat gemakkelijker om die stouterik over een tijdje zelf op te eten! Eet je meteen ook een kipfilet erbij...
  Maar ik snap wel dat je erg geschrokken bent!

  groetjes,
  Marti

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat het juist moet gebeuren nu je alleen bent. Wat zal je geschrokken zijn! Ik vind het wel grappig dat je zegt dat de Hongaarse kippen minder slim zijn dan je eigen broedsel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gossie ,smak smak ik dacht eerst dat jij iets lekkers gegeten had . Maar toen ik verder las was het heel iets anders. Dat een varken een vleeseter is wist ik helemaal niet. Ben toch op een dorp opgegroeid maar dat heb ik nog nooit gehoord. En dat ze ze ook doodmaken. Dat een hond een kippetje pakt maar een varken. Ja jij maakt wat mee daar.

  BeantwoordenVerwijderen