woensdag 4 april 2012

Holnap

Het gaat hier weer beter hoor. Na mijn weekend-dip is er nu een betere tijd aangebroken.
Maandag ben ik erop uitgetrokken om gaas te veroveren voor een nieuw hekwerk. Een klusje wat ik normaal gesproken echt wel aan mijn mannetje over zou laten, tenslotte zijn er nou eenmaal mannetjes- en vrouwtjesklussen en dit vind ik nou typisch een mannending. Ik ken mijn tekortkomingen en op dat gebied bemoei ik me meestal nergens mee.
Maar goed, dat was nu even niet aan de orde, er moest gehandeld worden en zo snel mogelijk. De eerste winkel waar ik kwam, daar konden ze me niet helpen. Ze hadden maar 25 meter op voorraad van het gaas wat ik hebben moest en ik moest 50 meter hebben. Dus nog 25 km doorrijden naar de stad, waar ik keuze genoeg had. Meteen maar van de nood een deugd gemaakt en de boodschappen ingeslagen voor een paar weken. toen teruggecrossd naar huis. Nu moest ik nog een vent zien te scoren die dat hek voor me ging realiseren. Want ik voelde me niet echt geroepen om dat zelf te gaan doen, hoewel, als het echt had gemoeten......

Bij K, die normaal bij ons klusjes doet, kon ik niet terecht, want die hadden we 'uitgeleend' aan andere mensen, omdat jan toch niet hier was en dus hier niks te klussen viel. Dat klinkt een beetje oneerbiedig, maar zo bedoel ik het niet, K was blij met het extra baantje.
Ik zag een Hongaar op een bankje zitten die wel vaker een klusje voor ons had gedaan. ik besloot het erop te wagen en ja, hij wilde wel holnap (morgen) het klusje komen doen. Voor degenen die het nog niet weten, hier is alles holnap. De enige zekerheid die je hebt als ze 'holnap' komen, is dat het vandaag in ieder geval NIET gaat gebeuren.

Ik voelde me een stoere meid, dat had ik mooi even geregeld.
Maar helaas, de Hongaar kwam niet opdagen. Dat was wel even vervelend, want ik durfde de kipjes niet meer in de tuin te laten,dus die zaten al een paar dagen opgesloten, een uurtje luchten daargelaten, als ik erbij was mochten ze even buiten spelen.

Gelukkig belde A, waar k aan het werk was. Ze konden hem wel een dagje missen, dus gelukkig, vanochtend kon K meteen beginnen met het nieuwe hek.Verder begint het te wennen, het alleen zijn. De eerste dagen was het even vreemd, maar alles went is het spreekwoord en dat klopt ook. We zijn alweer op de helft en als mijn hek straks klaar is, kan ik weer met een gerust hart de kipjes buiten laten lopen.

5 opmerkingen:

 1. Volgens mij is er een stukje tekst weg gevallen.
  Is het spreekwoord niet: "alles went, behalve een vent"

  groetjes van je vent uit Holland

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed geregeld Lin! Maar....als het had gemoeten,had je het zelf ook voorelkaar gekregen,denk je niet??? Toch fijn dat er "Krisztiannen" zijn!!!!
  Groetjes!!! Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt het gelukkig voor elkaar gekregen want die beestjes moeten echt naar buiten. Toppie meid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. fijn dat het probleem opgeloost is,
  dat het nou net moet gebeuren als J in nederland is......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk joh om zo bij te lezen de 1 is van ellendige heimwee vertrokken de ander heeft het prima naar hun zin leuk hoor

  BeantwoordenVerwijderen