donderdag 5 april 2012

De rust is wedergekeerd

Wat een opluchting, dat er een hek staat en dat ik niet meer bang hoef te zijn dat er een hond mijn tuin inrent en  in het kader van de zelfvoorziening , zijn diner voor die dag uit mijn kippenhok haalt.
Ik dacht dat ik de dader op het spoor was, ik krijg her en der tips van mijn Hongaarse buurtjes, maar na een blik op de verdachte te hebben geworpen, bleek dat het signalement niet geheel voldeed.
Ik wandel dus de straat door en kijk in iedere tuin of ik het monster ergens kan ontdekken. Want dan kan ik verdere stappen ondernemen.
Ik moet wel zeggen dat ik m niet meer teruggezien heb. Gelukkig maar. ik hoop dat het hierbij blijft.
Beetje wrang is wel, dat ik een paar weken geleden nog liep te klagen dat we per ongeluk zoveel kippen besteld hadden en dat dat nu op een natuurlijke manier (nou ja,natuurlijk) opgelost is. Liever had ik het natuurlijk anders gehad, maar ja, dit zijn gewoon dingen die hier gebeuren. vorig jaar hadden we ook kippen en helemaal geen hek en toen hadden we nergens last van, dus misschien zijn we een beetje te naïef geweest.

In ieder geval  staat het hek er nu en hoewel het nog niet helemaal klaar is, voldoet het voorlopig prima.
Er komen nog extra latten aan de bovenkant en boven en onder prikkeldraad, maar dat kon nu even niet en moet even wachten tot mijn mannetje weer terug is.De ganzen konden gisteren niet in het ganzenweitje lopen, omdat k daar bezig was en dat is niet prettig werken, met zo'n valse Gijs in je kielzog.
Dus heb ik ze maar even aan de andere kant gehouden, wat betekende dat ze hun dagelijkse bad moesten missen, maar Katrien loste het heel handig op, ze wurmde haar dikke kont net zolang in de emmer met water, tot het paste en bleef er vervolgens 20 minuten inzitten.
De kippen kunnen weer lekker buiten lopen, het is werkelijk fantastisch weer, zo'n 26 graden, dus het is heerlijk genieten!
4 opmerkingen:

 1. Die hond kan makkelijk van een ander dorp komen.
  En jij kan weer rustig slapen. Gelukkig. Die witte kipjes zijn dat ook die Brahma kippen??
  Prettige Paasdagen. Groetjes truus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja,de 4 witte zijn brahma haantjes.
  jullie ook gezellig pasen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha ik moet toch weer even reageren op die leuke ganzen! Als is Gijs niet zo lief meer hij is wel trouw aan zijn vrouwtje. Terwijl Madame lekker in bad zit, staat hij erbij te wachten, haha. Fijn dat het hek er staat joh! Hopelijk komt er nu wat rust in het kippenhok :-)
  Fijne pasen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat bad in de emmer! Slim hoor. En een mooi hek, alleen, zouden de vos en de herder er niet overheen kunnen springen, of zie ik het niet goed op de foto? Fijne Pasen!

  BeantwoordenVerwijderen