vrijdag 6 april 2012

Hongaarse bloei

Wat is het toch puur genieten hier, wanneer ik in de auto naar een dorp verderop rijd.
Je kunt gewoon iedere dag nieuwe dingen ontdekken, op mijn tocht ons dorp uit begint het al. Ineens, alsof er in de nacht de bloesem in één keer besloten heeft te ontluiken, staan alle kersenbomen volop in bloei.
Prachtige witte bloemenprachten langs beide kanten van de weg. Want hier in Hongarije, staan de kersenbomen gewoon op de straat. Het is een lust voor mijn ogen.
 Genietend vraag ik me af of dat in Nederland ook zo was. Natuurlijk hebben we daar geen kersenbomen langs de weg, maar er groeit en bloeit wel van alles. Maar ik denk dat ik daar geen tijd had om ervan te genieten. En hier heb je natuurlijk een veel weidser uitzicht, daar kijk je sowieso al veel meer om je heen, wanneer je op weg bent om bijvoorbeeld de boodschappen te doen.

Ook in de tuin begint alles lekker uit te lopen. De tulpen zijn volop in bloei, mijn zonnebloemetjes komen voorzichtig op en ook de uien zijn ineens aan een groeiwedstrijd begonnen.
Aardbeiplantjes hebben we van de buurman gekregen en die staan te pronken in de tuin, alles slaat goed aan.

Het gras trekt bij en wordt groener en gelukkig viel er vandaag ook een bui regen, daar werd met smart op gewacht door al mijn buurtjes.
Want een moestuin hebben ze hier allemaal en de meeste mensen zijn er behoorlijk afhankelijk van en een moestuin heeft niet alleen zon,maar ook regen nodig. En het was echt al weken heel warm, dus het was een welkom buitje regen.
Nog een paar dagen en dan ga ik de voorgezaaide plantjes naar buiten verhuizen. best spannend, mijn moestuintje, ik ben er druk mee, want natuurlijk groeit niet alleen wat groeien moet, ook het onkruid groeit tegen de klippen op. Dus dit boerinnetje is druk met de varken, de ganzen, de kipjes, de hondjes en...de tuin.....en...ik vind het nog leuk ook!


5 opmerkingen:

 1. Prachtig die bomen, jammer dat een blog geen geluid heeft, al die zoemende bijen!
  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hè?!!
  Ik geniet ook iedere dag!
  Ook veel vlinders in de tuin :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja,heel veel vlinders en zo vroeg al,leuk is dat he?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig he ook je achtergrond hier. Als het nu maar niet te koud wordt want dat is niet zo goed voor de bloesem. Ik zie straks die bomen voor me vol met kersen . heerlijk zo van de boom.
  Heb je ook frambozen staan. Onze tulpen bloeien ook. En elke keer als er een hongaar langs komt op weg naar zijn wijnkeldertje blijft hij even staan.Leuk is dat. Groetjes uit een nu nat Kisapáti

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik nou wel of geen frambozen heb,wel bramen en klapbessen. en er staat nog iets, zelf geplant,maar ik heb geen idee wat het was,haha,zien we vanzelf wel.
  Ik kreeg vanochtend nog een compliment over onze tulpen,terwijl ik het niks bijzonders vind, maar oooh,ja, de Hollandse tulpen zijn toch echt veel mooier....nou,ík zie geen verschil,maar het zal wel.Heerlijke tijd om hier te zijn Truus, dat heb je goed bedacht ;-)
  En hier regent het nu ook!

  BeantwoordenVerwijderen