zaterdag 12 januari 2019

hatsjie

Bij het boerinnetje was het niet zo gezellig, de eerste helft van januari. Kopjes thee in plaats van de gebruikelijke thermosfles koffie bij het opstaan, was al een teken aan de wand.


Geen eetlust, lusteloos hangen op de bank, stripjes paracetamol werden er weggespoeld. Koortsig en zielig verplaatsen we ons afwisselend van de bank naar toch maar weer naar bed. 
Wij hadden ouderwets griep. En dat was echt lang geleden. Ik was helemaal vergeten hoe rot dat is.
Dus ja, ook in Hongarije heerst griep. Want het halve dorp blijkt gevallen te zijn voor het virus. En we hebben het gewoon allebei tegelijk, Janos begon als eerste en uiteraard was ik de volgende dag ook de klos.
Tussen het hoesten door vertelden we tegen elkaar waar we allemaal spierpijn hadden, al klapperend van de koorts. Maar gisteren voelde ik me ineens iets beter. En heel gek, dan voel je ineens een enorme behoefte aan vitaminen. Dus bakjes fruit, pannen soep, het is niet aan te slepen.
En wat een dankbaarheid dat het voorbij is, het leek eindeloos lang te duren.
En nu verwennen we onszelf maar even door lui en ongegeneerd voor de tv te liggen. Met vitamines binnen handbereik, want we zijn nog wat slapjes in de benen. Dat hebben we wel verdiend. We moeten een beetje aansterken en uitzieken tenslotte. Oh ja, de honden doen ook gezellig mee.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten