zaterdag 15 december 2018

Badderritueel

Badderritueel

We hadden een tijdje geleden de hottub verplaatst naar het terras. Het was een enorme klus en we verheugden ons erg op de eerste keer dat we er weer lekker in konden om te badderen en te genieten van het prachtige uitzicht.


Het lekkerste is het uiteraard wanneer het heel koud is, dus we wachtten op een goed moment. 
En daar was het, de ideale omstandigheden voor een middagje lekker wegzakken in het hete water. Het werk was gedaan, temperatuur  buiten -4, strakblauwe lucht, de koeien in ons maisveld......we begonnen met opstoken, zo’n badbeurt vereist wel enige voorbereiding natuurlijk. Ongeveer vier uur duurt het voordat het water warm genoeg is.
Janos in de weer met houtjes en vuur, ik van de catering, in de  weer met hapjes, drankjes en lekkere badgeurtjes. Jullie hebben al in de gaten dat het niet een vluchtig momentje is, zo’n badderfeestje. Het is een echt ritueel.
Eindelijk was het zover, we lieten ons in het warme water zakken en we proostten op het heerlijke leven dat we mogen vieren hier in dit prachtige land. Dat proosten doen we iedere dag eventjes, het mag niet als ‘gewoon’ beschouwd worden dat we zo heerlijk leven.

We zitten nog geen kwartier te genieten of ineens een enorme klap en een plons....verschrikt kijken we elkaar aan. Het duurt eventjes voordat het doordringt wat er precies gebeurde, maar dan blijkt dat de kachel, die eruit moest vanwege de verplaatsing, niet goed terug vastgezet was. Ik hoor Janos iets mompelen over ‘zeker te kleine schroeven gebruikt’ en de kachel was dus losgeschoten en tegen het dak aan geklapt. De fles wijn vloog daardoor door de lucht en viel op de grond kapot, onze gevulde glazen ploepten in het badwater en ik kan alleen maar blij zijn dat mijn tablet of telefoon er niet naast lagen, anders was de schade waarschijnlijk fors geweest. Nu kwamen we met de schrik en een verloren fles wijn, vrij.
Dat was dus een kort badbeurtje, het bad moest weer leeg en de kachel moest opnieuw vastgemaakt worden. Dit keer met stevigere schroeven dus.
En vandaag is het zover, we gaan het nog eens proberen.
Ik ga vast hapjes maken.......



1 opmerking:

  1. Was ongetwijfeld wel ff schrikken. Maar..wat hebben jullie het daar leuk gemaakt en zalig om te zien dat jullie zo genieten van jullie paradijsje!! Geweldig zo'n hottub op zo'n prachtige plek-met-uitzicht!! Top!!

    BeantwoordenVerwijderen