vrijdag 30 november 2018

Bubbelen


Het is koud. Behoorlijk koud ook, snachts -10 en overdag rond het vriespunt. Maar met schitterend zonnetje, strakblauwe lucht en alles met een wit laagje dus helemaal míjn weer. Ik houd ervan. Vroeger als ik met de kinderen op de fiets zat en ze zeurden over koude vingers of tenen, leerde ik ze altijd al dat het misschien wel koud, maar wel gezond weer was. Lekker hoor, op kou kun je je kleden!


En nu ook, terwijl Janos bibberend een extra dekbed erbij pakt, sokken aandoet in bed en vraagt of slaapmutsen tegenwoordig nog gebreid worden, geniet ik ervan om lekker in een koud bed langzaam op te warmen, liefst nog steeds met de ramen open.

We nemen de laatste voorzorgsmaatregelen, buitenkranen afdekken met noppenfolie en een deken erom en.....de hottub komt weer in beeld. Want die gebruiken we alleen als het echt heel koud is...nu dus!

We willen hem graag op een andere plek hebben, maar een hottub is geen dingetje dat je even  gaat verplaatsen natuurlijk.
Maar Janos had een strategie. Als we hem nou samen omtrekken en dan rollen......kijken, denken, meten....past het wel? 
Zo gezegd, zo gedaan en kijk.....het heeft wat zweetdruppels gekost maar hij staat op zijn nieuwe plek. Met een geweldig uitzicht op heuvels en een kudde koeien en af en toe een hert ertussendoor. Hoe landelijk wil je het hebben.
Gisteren schoongemaakt en gevuld, vandaag stoken we hem op.
Dus als jullie ons kwijt zijn.......wij bubbelen.......



1 opmerking: