maandag 14 december 2015

Hoe is het nu met....?

....de binnenkant van je huis', die vraag heb ik al een paar keer gekregen.
Ik dacht steeds:' als het af is, plaats ik wat foto's'.
Maar het is nog steeds niet af en volgens mij gaat dat ook nog wel even duren, want we hebben nog steeds lege plekken waar 'iets' moet komen. En wat dat 'iets' is, is een vaag begrip want dat weten we zelf dan eigenlijk ook niet.
Dus laat ik nu de foto's zien voor zover we nu zijn.
Het is ons gelukt, al zeg ik het zelf, om toch ietsje meer luxe te hebben en om toch de sfeer van een Hongaars huis vast te houden. En met luxe bedoel ik niet de luxe die we in nederland bijna allemaal wel hebben. Ik heb en wil nog steeds geen vaatwasser of wasdroger, geen stofzuiger en strijkbout, geen centrale verwarming,geen oven of magnetron. Ik kook op houtvuur en voor uitzonderingen heb ik een tweepits campinggasstelletje met een gasfles staan. Voor een Hongaar behoorlijk luxe allemaal, maar voor de gemiddelde Nederlander nog steeds vrij eenvoudig. Maar ik ben er heel blij mee. Ik heb helemaal niet hoeven wennen. Dat was wel anders voor de honden, die natuurlijk geen flauw idee hadden wat er ging gebeuren.
Steeds meer dingen werden op de dag van de verhuizing opgetild en meegenomen, tot er alleen nog één grote stoel was, die niet mee zou verhuizen en waar ze met zijn vijven in konden liggen blijkbaar, van angst tegen elkaar gedrukt, het was een zielig en tegelijk komisch gezicht, nooit geweten dat vijf honden in één stoel pasten.
Amstel is bijna veertien en een beetje dement aan het worden en inmiddels stokdoof. Die begreep er helemaal niks van, ik heb hem drie keer snachts met de zaklamp moeten halen omdat hij braaf voor de verkeerde deur van het verkeerde huis stond te wachten en ons ook niet hoorde roepen.
Maar inmiddels zijn ook zij gewend en genieten we van wat meer ruimte, dit is wel een echt huis!

Foto's van de woonkamer:
Het mooie balkenplafond wat tevoorschijn kwam toen de de plafondplaten eruit haalden:De keuken:De gang( let op de mooie hongaarse plavuizen)Het was een goede beslissing, heel blij mee.

3 opmerkingen:

 1. Aards, gezellig en basic. Ik wil zo met je ruilen!
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ondanks dat deze manier van leven niets voor mij zou zijn, moet ik zeggen dat het er heel erg gezellig en mooi uitziet. Veel plezier en woongenot in het nieuwe huis.
  Willie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er prachtig uit allemaal en fijn dat de honden ook weer hun plaatsje hebben gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen