woensdag 27 augustus 2014

Op vakantie


Ik heb de knoop doorgehakt, in november ga ik een paar dagen naar Nederland.
In de eerste instantie had ik er helemaal niet zo'n zin in. Maar de drang om de kinderen wat vaker te zien, was groter, dus heb ik geboekt. En wat zo leuk is, ik ga samen met Jacqueline, die ook hier woont en ook geen zin had, maar ook de drang voelde om haar familie te zien. We gaan dus samen reizen, wat wel zo gezellig is natuurlijk.
En wat dan zo vreemd is....vanaf het moment dat we geboekt hebben, hebben we beiden hartstikke zin om te gaan, het voelt echt als vakantie. Gek eigenlijk, zeggen dat je op vakantie gaat naar Nederland, het land waar je geboren bent, waar je opgegroeid bent, maar wat je verruild hebt voor een ander land.

Het is ook nog wel spannend want we gaan met de bus naar Budapest airport. Dat is nog wel zo'n goeie 200 kilometer van onze huizen af. Dat hebben we nog niet eerder gedaan, we werden dan gebracht en gehaald door onze mannen. Dat wilden ze heus nu ook wel doen, maar wij zijn zelfstandige, Hongaarse plattelandsvrouwen, dus we vragen alleen een lift naar de bushalte.
En dan op naar Nederland.

Het is dan alweer anderhalf jaar geleden dat ik in Nederland was. In de eerste plaats ga ik natuurlijk om mijn jongetjes weer even te knuffelen. En mijn familie te bezoeken. En een paar goede vriendinnen. De reis neemt een hele dag in beslag, dus we zijn maar drie dagen in Nederland. Dus ik ben selectief in wat ik ga doen en wat ik ga eten.....want er zijn dingen die ik niet zozeer mis, maar waar je wel veel zin in krijgt als je het een tijd niet hebt gegeten. Sushi bijvoorbeeld, haring met uitjes, Turkse pizza, Indisch afhaaleten,gerookte paling, Chinees afhaaleten, broodje filet American....
Ik ben al aan het bedenken wat ik allemaal ga eten in die paar dagen.

Met Jacqueline ga ik lekker naar Ikea, die je hier wel hebt maar voor ons erg ver uit de buurt is. En natuurlijk naar de Action, waar we allebei fan van zijn, die heb je hier niet, we verheugen ons op tassen vol leuke kerstspullen en allemaal andere troep die we eigenlijk niet nodig hebben, maar wat bijna niks kost en zo leuk is voor de heb.

Kortom...we hebben er zin in! Aftellen!


2 opmerkingen:

  1. Dat begrijp ik heel goed.... dat je nu eigenlijk niet meer kan wachten! En al dat lekkere eten ;-)
    Het duurt nog een tijdje, dus ik wens je nu veel geduld!
    Dag Hannah

    BeantwoordenVerwijderen