zaterdag 4 januari 2014

Voornemens

Wat is jouw goede voornemen voor het nieuwe jaar? Dat is een vraag die je overal hoort. 
Ik doe het maar niet meer. Goede voornemens maken bedoel ik. 
Jarenlang was iedere keer begin januari vaste prik: kilo's kwijtraken.
Want die heb ik al jaren teveel. Noem een dieet en ik heb het geprobeerd. Met wisselend tijdelijk succes, met de nadruk op tijdelijk. Want het afvallen lukte meestal wel, gewoon minder eten en meer bewegen, dat is de sleutel en welke naam je eraan geeft doet er eigenlijk niet toe. Sonja Bakker, dokter Frank, Southbeach, 1000 calorieendieet, brooddieet. Allemaal gedaan en alle kilo's kwamen er altijd weer bij.
Valt me op dat ik niet de enige ben, de meeste vrouwen en mannen ook trouwens, van mijn leeftijd hebben moeite met de kilo's. Degenen die dat niet hebben, dat zijn vaak de rokers, die hebben zo hun eigen problemen. Die zijn dan misschien niet te zwaar, maar die vervangen hun maaltijden door sigaretten, dat is ook een optie natuurlijk.

Sinds we in Hongarije wonen, heb ik geen enkele poging meer gewaagd. De leuke kleding is toch niet aan mij besteed, welke maat ik heb maakt dus niks uit. Als je de hele dag tussen vijf honden, vier schapen en tachtig kippen bivakkeert, dan is een leuk topje of een leuke strakke broek niet alleen heel onpraktisch, maar ook heel erg ondergewaardeerd. Er is letterlijk geen kip die daar op let, hoe mijn haar zit, wat voor kleding ik aan heb en of mijn makeup wel goed zit. Daar doe ik dus niet meer aan.

Ik voel me echt supergoed, ik geniet iedere dag van al het moois om me heen, stress krijg je hier sowieso nooit en ik voel me een bevoorrecht mens. 
Volgens mij is dat beter dan met een wortel en een schaaltje sla plus glas water of in het kader van 'we doen eens gek': een heerlijke vruchtenshake, jezelf af loopt te matten in de sportschool in het nieuwste Nike-pakje met bijpassende zweetband de calorieen loopt te tellen. Hou toch op! Ik ga vanmiddag lekker een pan heerlijke Hongaarse pörkölt maken en terwijl ik het maak, neem ik er vast een lekker rood wijntje bij, in mijn makkelijke joggingbroek met t-shirt met vlekken. De enige beweging die ik krijg is misschien als ik de stal schoonmaak, mijn kippen tel in plaats van calorieen en met de honden wandel.

Mijn goede voornemen is....vooral doorgaan met deze manier van leven. Ik kan het iedereen aanraden!

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk en positief verhaal. Is toch heerlijk om er zo relaxed in te staan. Succes met je pörkölt, van wild zwijn deze keer?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt groot gelijk. Ik doe ook niet aan goede voornemens. Afvallen en sportschool dan weer wel maar dat is voor mijn gezondheid. Eet alles wat ik wil alleen in mindere mate en niet te veel snoepen. Dieet daar doe ik niet meer aan ook voor mij geen shakes en sla meer gewoon lekker leven en bewegen gaat ook prima misschien geen 3kilo in de maand verliezen maar dit gaat ook.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon doorgaan zoals je nu doet. Al die voornemens . Ik doe er ook niet aan mee. Val ik een kilo af prima, niet ook prima. Ik ga ook niet meer lijnen. Heerlijk in joggingbroek en gewoon tshirt. Kan hier alleen s'avonds.Tenminste, je gaat hier niet in je joggingbroek het dorp in. Maar in Kisapáti Yes. En als je zoveel beesten heb gaat het helemaal niet in je nette pakje ha ha. Lekker pörkölt. Ik geniet van je verhalen .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben het helemaal met je eens! ik doe ook nooit aan goede voornemens. Afvallen probeer ik nog af en toe, maar ik weet bij voorbaat ook dat alles er na een tijdje weer aan zit, plus nog wat extra... om mijn uiterlijk geef ik ook niet veel, maar het is net zoals Truus zegt, hier in NL ga je niet zo gauw in je joggingbroek op straat... als ik nou een huispak van ons Royke zou hebben, dan is het een ander verhaal, hahahaha. Dat is het voordeel als ik in Torvaj ben, gewoon altijd in wat ik hier werkkleren lopen en daar ook gewoon mee naar het winkeltje gaan, geen hond die het ziet. ik heb daar allemaal kleren die hier ouderwets zijn, van die hoge broeken, geen gezicht, maar ze zitten veel fijner dan die lage broeken waarvan de band zo tussen je vetrollen verdwijnt..En je krijgt er ook nog eens buikpijn van :-( Linda ga lekker door met zo te leven, ik zou maar wat graag met je ruilen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Groot gelijk!!
  Weg met die voornemens die als een molesteen om je nek hangt en genieten van het leven. Uiterlijke is niet belangrijk, het innerlijk telt! Alle goede wensen voor 2014

  BeantwoordenVerwijderen