woensdag 1 januari 2014

Achteruit- en vooruitkijkend

Het nieuwe jaar is begonnen. 2014 staat gloedjenieuw voor de deur.
Altijd een momentje om even acheruit te kijken.
Triest dieptepunt was voor ons natuurlijk het totaal onverwachte overlijden van de vader van Jan. Het was een complete schok, waar ik nog steeds niet aan kan wennen. Vooral omdat hij toch wel degene was die het zó leuk vond hier, zo enthousiast was en waarmee ik het meeste skypte om te vertellen over alle dingen die we hier meemaakten. 

Gelukkig gebeurden er ook hele leuke dingen. Het bezoek van mijn ouders hier, die nog niet eerder geweest waren, daar heb ik lang naar uitgekeken en was heel gezellig.
De bezoekjes natuuuurlijk van onze zonen, die ik toch erg mis hier, altijd een hoogtepunt als ze hier zijn.
Mijn broer die eens een kijkje kwam nemen hoe die rare zus van hem nou leefde hier. 
Mijn vriendin met haar man die hun vakantie dit keer in Hongarije vierden en dat combineerden met een paar dagen bij ons.Dan de dieren. Heel belangrijk voor ons. De tragische gebeurtenis van de kleine schaapjes, die we móesten laten slachten om veel leed te voorkomen. De ganzen die vermoord werden in hun nachthok door een nerts of marter, we weten het nog steeds niet, maar de koppen waren meegenomen, echt afschuwelijk,ik heb er nachtmerries van gehad.

Bram die wegmoest omdat hij agressief werd, maar waarvoor we een leuk nieuw leven in een schaapskudde konden regelen, die heeft nu de tijd van zijn leven.

En natuurlijk de komst, totaal niet gepland, van onze Baco, de Vizslapup die eigenlijk bedoeld was voor iemand in Nederland, maar zo onfortuinlijk zijn pootje brak hier en daardoor hier mocht blijven en helemaal ingeburgerd is in onze beestenboel.
We hebben dus een nieuw jaar voor de boeg, we gaan ons derde jaar in in ons Hongaarse avontuur en hopen op veel leuke dingen, maar vooral op gezondheid voor ons en iedereen om ons heen. Want dát is toch wel het belangrijkste in het leven. Ik wens iedereen dus vooral een gezond 2014 !

5 opmerkingen:

 1. Altijd rot aan het eind van het jaar als je moet constateren dat je weer mensen en dieren bent verloren! Gezondheid is het allerbelangrijkste, realiseren we ons niet altijd.....
  Een heel goed 2014 gewenst met veel dieren en misschien nog wel meer dan nu...een mooi 3e H jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al die dode dieren moet je vaak niet te veel bij stil staan.
  Ook ik heb afgelopen jaar veel afscheid genomen.
  Afscheid van een familielid is anders. Maar ook als familie of vrienden op bezoek komen is het niet een paar uur, maar een week en feest!
  Boldog új évet!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iendelijk op je site gekomen.
  Heel veel geluk met alles.liefs Ineke en Fred.
  Ouders van Jacqueline.fijn dat Jac het zo leuk hebt met jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee wat leuk! Wij zijn ook heel blij dat we de hagemannen hebben leren kennen. Als jullie weer in hingarije zijn,moeten jullie eens meekomen naar ons toe,lijkt me heel leuk. Liefs en groetjes terug,linda

   Verwijderen
 4. Iendelijk op je site gekomen.
  Heel veel geluk met alles.liefs Ineke en Fred.
  Ouders van Jacqueline.fijn dat Jac het zo leuk hebt met jullie.

  BeantwoordenVerwijderen