zondag 29 december 2013

Fazant

 De bel gaat. Ik kijk om de hoek van de keukendeur en zie de jager uit het dorp. Van hem hadden we ook het wilde zwijn gekocht.
Hij zwaait en met zijn andere hand houdt hij trots iets omhoog,maar ik kan het zo snel niet zien wat het is (en dat ligt níet aan mijn slechte ogen en dat ik mijn bril weer eens niet op heb) , maar wel dat het een dier is en dat het dood is.
Brrr, kan er nog steeds niet aan wennen.
Jan wel. 'Dat is mijn fazant', roept ie, blijkbaar had hij aan de jager gevraagd of hij er een keer eentje kon schieten voor m. Hmmm, ik vind het eigenlijk niks en ga snel weer naar binnen.

Even later, onder grote belangstelling van onze honden, hebben we dus een dode fazant in huis. 

Dan komt de vraag...hoe gaan we die van zijn prachtige verenpak ontdoen?
Internet is een geweldige uitvinding, dus we gaan druk zoeken op youtube, waat allerlei filmpjes te vinden zijn met de uitleg erbij, hoe je zo gemakkelijk mogelijk een fazant plukt.

Verschillende methodes gaan aan ons voorbij, we kiezen voor de snelste, een jager die in het bos meteen de fazanten hun jasje uitdoet. Letterlijk.


Dus Jan heeft zijn eerste fazant geplukt. Nu nog op zoek naar recepten. Ook op internet.

3 opmerkingen:

 1. Voor alles is een eerste keer, toch heerlijk dat we dit hier kunnen meemaken! De hondjes lusten hem zo ook wel....zonder recepten. En de manier van Jan is wel supersnel. Leuk verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik deed het ooit....vond dat ik dat moest kunnen. Tot ik de binnenkant had verwijderd en die lucht niet meer uit mijn neus ging. Ik had veel mooie veren, maar tot eten kwam het nooit ;-)
  Dag,
  Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Hongaars boerinnetje, en? Heeft de fazant gesmaakt? Wij vonden er niet zoveel aan, wij zijn geen wild eters. Groeten van Annet, boerin uit Zweden. Een leuke blog heb je. Ik heb al heel wat berichtjes gelezen en me meteen op de blog geabonneerd. Geweldig medium, dat internet. Zo kom je nog eens mensen tegen. Goede jaarwisseling, zonder stress het nieuwe jaar in.

  BeantwoordenVerwijderen