donderdag 16 januari 2014

Of je worst lust

Ik woon alweer twee jaar in Hongarije! Echt ongelooflijk snel is de tijd gegaan en wat ís het een goede stap geweest. 

De dingen die we hier meemaken en doen, dat had ik vijf jaar geleden niet voor mogelijk gehouden.

We krijgen ook een steeds beter contact met de Hongaarse buren. Dat heeft echt even tijd nodig, de Hongaren zijn hartelijk en vriendelijk, maar het gevoel dat we er echt bijhoren, dat heeft best even geduurd. Ze hebben echt de kat uit de boom gekeken. 

De reden dat we erbij horen is ook, denk ik, dat we er niet speciaal veel moeite voor doen. Eigenlijk vóelen we ons gewoon Hongaren. Het gaat vanzelf, op een natuurlijke manier.

We doen mee aan de Hongaarse gewoontes en dat wordt gewaardeerd.

Zoals het zelf slachten bijvoorbeeld.
En nu ook zelf worst maken.

Alles moet je leren natuurlijk, dus de eerste ronde worst maken was gedeeltelijk gelukt.
De worsten waren mooi, de braadworst barstte niet uit elkaar tijdens het bakken, de rookworsten zagen er prachtig uit, alleen....ze waren niet te vreten. Kleinigheidje.
Oorzaak: de kruiden. 
Op aanraden van een Hongaar, hadden we een compleet mengsel bij de slager gekocht. 
En helaas zit daar iets in wat we echt niet lusten. De zaden van de dille, die gebruiken de Hongaren heel veel, maar het is een hele overheersende smaak en hoewel ik veel dingen heb leren eten hier, dit vind ik nog steeds heel, heel erg smerig.
Wat ik alleen niet begrijp: alle zelfgemaakte Hongaarse worsten die we tot nu toe proefden waren heerlijk,  maar daarin zit nergens dat smaakje. Dus waarom dat nou in dat zakje kruiden zit...geen idee.

Maar vandaag gaan we voor de tweede ronde. Dit keer ga ik zelf het kruidenmengsel maken.

En hoe het smaakt...dat horen jullie nog.

Het begint natuurlijk met het vlees, dat wordt eerst in de gehaktmolen gedaan.

Daarna gaan we het gehakt kruiden

Dit is de darm, die leggen we eerst een half uurtje in water, daarna gaat het gehakt er, met behulp van een worstenmachine, erin

Klaar!

8 opmerkingen:

 1. Eet smakelijk. hopelijk is het dit keer wel goed gelukt. Positief blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze worden vast goed! Leuke foto's weer. Ben heel benieuwd en de hondjes ook denk ik????

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha ha toch even moeten lachen. Druk bezig met worst draaien en dan zit er een smaakje aan dat niet lekker is. Wat heb je er mee gedaan.???? Leuke foto's trouwens. precies zoals het gaat. groetjes en tot ziens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat we ermee gedaan hebben...het was een feest voor onze honden :-)

   Verwijderen
 4. Ha ha ik moest toch even lachen. Zoveel werk en dan toch niet zo lekker. Wat heb je ermee gedaan.??? Foto's zijn leuk. Je kan het precies volgen. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laat ik nou vegetariër zijn...:-)) Maar als je dan vlees eet, vind ik het wel erg oké om dan ook je eigen koe? (welk dier was het eigenlijk?) te slachten en te bereiden! Ik hoop voor jullie dat het smakelijk is! Want dat lijkt me dan ook echt erg balen dat het na al dat werk niet eens lekker is!
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk stukje en gelachen om je woord keuze. Wij zijn benieuwd wat ons straks te wachten staat nadat wij eind februari 2014 ook die kant uit verhuist zijn. Wij hebben dergelijke plannen, maar hebben er uiteindelijk geen idee van hoe dat zal gaan uitpakken.
  Groetjes
  Rob

  BeantwoordenVerwijderen