Maar goed, we hadden een nieuw plan van aanpak gemaakt, Jan toog naar de stad om kruiden en szalami vel te gaan halen, want dat wilden we ook proberen, dus dit keer geen gemengde kruiden, maar gewoon zelf een mengsel gemaakt van paprika (uiteraard), hete paprika, zout en peper en natuurlijk knoflook. Even getest toen het mengsel klaar was en het was goed.
Het hele zootje in de machine en kijk, we merkten wel dat we wat handiger met alles waren nu, het ging wat sneller dan de vorige keer, zo zie je maar weer, oefening baart kunst.
Het ziet er goed uit, al zeg ik het zelf, we moeten nog even geduld hebben, want de salami moet gerookt worden, ze hangen dus in ons rookhuisje, waar jan zijn favoriete bezigheid uit kan voeren, lekker vuurtje stoken in zijn hok, heb ik geen kind meer aan.
Hoe ze smaken blijft dus vooralsnog een verrassing, maar ik laat het jullie zeker weten.
Prachtig zijn ze, hoe lang moeten ze roken en wanneer mag je eindelijk proeven? Heb je nog een schuurtje over? Kun je een slagerij/bakkerij beginnen. Die saucijzenbroodjes van jullie lijken me ook zalig.
BeantwoordenVerwijderenIk blijf veiligheidshalve maar even weg uit Kisbarapati anders moet ik uit beleefdheid misschien wel proeven!!!!
BeantwoordenVerwijderen