zondag 19 januari 2014

Au!

Honden hebben zo allemaal hun eigen gewoontes. Ik kan het weten,want we hebben er vijf om met elkaar te vergelijken.

Buckler, ons kleine zwarte teckeltje maakt altijd knorrende geluidjes als hij het naar zijn zin heeft. En hij heeft het naar zijn zin als hij het lekker warm heeft. Hij ligt rustig in een temperatuurtje van veertig graden in de volle zon, te knorren.

Of naast de kachel, helemaal ingerold in een dekentje, want hij is een koning in het inrollen. Op een heel handige manier doet hij dat. Dat doet geen van de andere honden hem na.

Maar sinds afgelopen zondag knort Buckler niet meer. Hij heeft pijn. Al op heel jonge leeftijd had hij rugklachten, een echte teckelkwaal. Beginnende hernia was de conclusie van de dierenarts. Later had hij het nog een keer, dus we herkenden nu onmiddellijk de symptomen.

Gelukkig had ik de pijnstillers uit Nederland hier. Meteen gegeven en naar de dierenarts hier gegaan om een zakje erbij te kopen, wat Jan onmiddellijk meekreeg. Dat kun je in Nederland wel vergeten, dan moet je echt langskomen met een hond.

Gelukkig knapte Buckler op, vrijdagochtend dachten we dat we er doorheen waren, maar een verkeerde move van hem zorgde ervoor dat we vrijdagavond weer tien stappen achteruit gingen. Het was nog erger, de pijnstillers hielpen niet meer voldoende. Zaterdagochtend in de auto gestapt en naar de dierenkliniek gereden. Voor de zoveelste keer, want in een paar maanden tijd hebben we heel wat bezoekjes afgelegd, twee teven gecastreerd, gebitsreiniging, pupentingen en controles, gebroken poot en nu dit weer. Ze kennen ons daar dus al, een twijfelachtig genoegen.

Voor de zekerheid maar foto's laten maken, bevestigd werd wat we eigenlijk al wisten en Buckler moest een muilkorf om. Het was echt een belachelijk gezicht, dat kleine lieve, oude hondje die geen vlieg kwaad doet met een   muilkorfje. Helaas had ik geen fototoestel bij me, anders had ik ondanks de ellende even een fotootje gemaakt.
Tot onze stomme verbazing onderging Buckler, die normaal al alles bij elkaar schreeuwt als hij een wesp in zijn buurt ziet vliegen, alle spuiten(4stuks) gelaten, alsof hij wist dat het een goed doel diende. Geen kik!
Met zwaardere pijnstillers, maagbeschermers en nog wat tabletjes voor de zenuwen, gingen we weer op huis aan.

Hij knapte meteen op.

En nu ligt hij weer te knorren, naast de kachel op zijn kleedje, de pijn is onderdrukt en nu moet het met rust overgaan.
Kunnen we geen abonnement krijgen op de dierenarts? Of op de dierenapotheek?


3 opmerkingen:

 1. Wat zielig voor Buckler!!!! En wat rot voor jullie ook, goed dat jullie toch naar de DA zijn gegaan! Inderdaad een twijfelachtig genoegen dat ze jullie kennen. Veel sterkte met Buckler, hoop dat het snel echt over is ook zonder de tabletjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Flinke Bucler wel 4 spuiten en niet piepen..goed hoor!
  Ankie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, zo rot als dieren pijn hebben en zo een opluchting dat je hem (haar?) nog kan helpen met pijnstillers! Lang leve de pijnstillers!
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen