zondag 22 december 2013

Pupstory deel 1, 23 november

Ik blijf nog even bij het pup-verhaal. De Hongaarse buren hadden nog steeds een aantal pups, waarvoor geen nieuwe eigenaar werd gevonden.


Het idee dat we misschien in Nederland mensen blij konden maken met een Hongaarse Vizslapup, begon vormen aan te nemen.
Een advertentie op marktplaats gezet en daar kwamen reacties.
Drie mensen waren serieus en wilden graag een pup. 
Wij kochten dus drie pups van de buren, die we een week in ons huis zouden houden om ze te observeren en te socialiseren, want daar wordt hier niet veel aan gedaan. Als je bedenkt dat de pups gewoon buiten in een hok zitten, hoef je geen professor te zijn om te bedenken dat ze daarvan weinig leren, afgezien van het feit dat het nu toch wel heel erg koud werd in zo'n hok.
Voor ons gevoel hebben we er gewoon drie echt gered, van het koude buitenhok en van hun toekomstige verblijf, mogelijk a an een ketting in een tuin, want helaas is dat de harde realiteit hier.
Castreren doen ze hier ook niet dus je kunt bedenken dat een teefje het hier niet gemakkelijk heeft. En hoe graag ik het ook zou willen, je kunt gewoon niet al die hondjes redden, over een paar maanden hebben ze weer een nest.Maar zo gezegd, zo gedaan, we namen drie puppy's mee naar ons warme huis en deden ze eerst eens lekker in bad, waarna ze kennis konden maken met onze teckels en vizla Pepsi.

Ze waren verdeeld enthousiast, om het maar zo te zeggen. 

Amstel vond ze leuk, maar als hij ligt te slapen, wil hij niet gestoord worden en helemaal niet door een paar van die piranjaatjes die aan zijn oren/staart/poten hangen.
Pien vond ze heel leuk en deed ook heel lief. Buckler, de kleine zwarte teckel vond het helemaal niks, ik zal het niet mooier maken dan het is. Hij snapt niet waarom alles niet zo kon blijven als het was, dat ze na een week weer weg zouden gaan, wist hij natuurlijk ook niet.

Maar Pepsi vond ze helemaal leuk, Pepsi houdt van alle dieren, kuikentjes,lammetjes,eendjes, het maakt allemaal niet uit, ze heeft een zorgend karakter en wil ze allemaal het liefst beschermen.

Ons huis veranderde dus in een puppy-speelzaal.....

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen