vrijdag 15 maart 2013

Lente, winter, lente

We waren er helemaal klaar mee met de winter, ook wij hier in Hongarije, terwijl die niet eens zo lang geduurd heeft. Want met kerst en oud en nieuw was het nog heel zacht weer, pas in januari kon je spreken van winter.
We hebben in maart alweer heel mooi weer gehad, de laatste week zaten we zelfs buiten, de keukendeur stond de hele dag open en Jan was zelfs verbrand door de zon.
Plantjes voor de tuin gekocht in de stad, alvast wat dingen voorgezaaid, moestuin voorbereid en toen...kwam de winter terug. En niet zomaar, nee, zoals we m de hele winter nog niet hadden gehad.
Een enorm pak sneeuw, vreselijke harde wind erbij en op internet lees ik de naarste dingen.
Drama op de grote wegen (je zult maar onderweg zijn,want dít was niet voorspeld) veel ongelukken met doden, afgesloten wegen, gestrandde mensen die opgevangen worden en bij mensen in huis mogen overnachten, scholen die hun deuren openen om mensen op te vangen, het is een chaos. Het leger is ingezet om assistentie te verlenen. Sommige dorpen zijn compleet van de buitenwereld afgesloten.


bron: weerstation Ciko

bron: weerstation Ciko

Wij merken er niet veel van,maar volgen het op internet.

Gelukkig is het van korte duur, vandaag zou het al beter worden in de middag en volgende week komt de lente terug en hoe...20 graden wordt er voorspeld. Daar houden we ons dus maar aan vast. En de boodschappen hebben we in huis!

gisterochtend

gistermiddag

3 opmerkingen:

 1. Herkenbaar, hier ook een dikke laag. EN wat erger is....het sneeuwt nog steeds een beetje. Het lijkt er nu nog niet op dat het beter gaat worden.....vandaag weer een binnendagje denk ik. Maar het is nog vroeg, kan nog alle kanten op!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja wat een tegenvaller he,
  Dacht echt de winter is voorbij.
  Had net de planten uit de wijnkelder gehaald maar ze weer heel snel terug gezet,
  Coen helpt de buren konden de deur niet meer openen en moesten door het raam,
  Dus vandaag maar erwtensoep en gluwijn,en hopen dat de lente heeeeeeeel snel terugkomt,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een foto's zeg. Ik hoop dat de lente snel begint zowel bij jullie als bij ons.

  BeantwoordenVerwijderen