donderdag 14 maart 2013

Bench

Het was weer zover, onze maandelijkse boodschappendag.
We hebben er allebei een hekel aan, maar het moet nou eenmaal gebeuren. En ook Pepsi haat het inmiddels, want dat betekent in de bench en dat vind ze echt vreselijk. En ik ook, ik ben eigenlijk tegen die dingen. Het zijn gewoon honden-gevangenissen, wat alle voorstanders van de bench er ook van zeggen. Namelijk dat het zo goed is om een rustig plekje te hebben voor de hond.... Ik vind het ook zo zielig om haar erin te doen, maar een paar maanden geleden hadden we, bij wijze van proef, haar een klein uurtje in de kamer gelaten toen we op de koffie waren bij de buren. Toen we terugkwamen had ze, in een poging de deur open te krijgen, de draad van internet en telefoon gesloopt. Kijk, ze kan bij mij echt een potje breken hoor, maar kom niet aan het internet, want dan raak ik in paniek. Dus helaas, ze moest weer de bench in.

Alle tekenen zijn aanwezig, honden zijn niet gek, ik weet zeker dat ze aan de manier van opstaan al in de gaten hebben dat we weggaan.
De baas komt eerder uit zijn bed, de vrouw rammelt met lege flessen en tassen, er wordt haastig heen en weer gelopen, want als we gaan, gaan we vroeg. De winkels zijn hier vroeg open en we willen niet te lang wegblijven ivm de schapen die dan niet naar buiten kunnen.

De bench wordt in de kamer gezet en Pepsi werd stil...heeeel stil......heel ongebruikelijk, kan ik jullie vertellen. We grapten tegen elkaar dat ze waarschijnlijk dacht: 'als ik heel stil ben, vergeten ze me misschien in de bench te doen'.
'Zullen we het nog een keer proberen?'.....Jan zijn idee. Ik twijfel enorm, stel dat ze alles sloopt. Flash backs van honden die ooit dingen kapot maakten bij ons in het verleden flitsen in mijn hoofd voorbij. Hele kerstbomen en bankstellen zijn gesloopt. 'Als we het niet proberen, weten we het nooit...'.
Tja, das waar...ze kan niet eeuwig in die bench natuurlijk. Hoewel ik weet dat er bosjes honden zijn die dagelijks urenlang in zo'n ding zitten omdat de baas en de vrouw centen aan het verdienen zijn. In Nederland is het een vrij veel voorkomend gebruik.
Oké, we proberen het dan toch maar.

We lopen weg, ook geen gepiep dit keer. Misschien gaat ze wel rustig slapen, denk ik dan. Hoop ik dan.

Het duurt allemaal wat langer dan gepland, maar bijna vijfenhalf uur later komen we thuis......
De deur gaat open...ik verwacht van alles...maar NIKS! Niks kapot, geen plasje, niks!
Oh wat ben ik blij. Nooit meer in die bench,wat heerlijk. En oh wat ben ik trots op mijn meisje. Ze wordt nu echt groot! Dag rot-bench, tot nooit meer ziens.....

Oh ja, het heeft niks met dit verhaal te maken, maar met de kuikens gaat het heel goed.8 opmerkingen:

 1. Wat knap van Pepsi!!!! Misschien juist wel omdat ze echt door had dat jullie weggingen en voor langere tijd. Dat koffie drinken bij de buren overviel haar, ze wist niet dat jullie weg gingen en raakte van slag.....als wij langer weggaan, zeggen we dat ook heel duidelijk, een soort afscheidsceremonie inclusief zwaaien...en andere mensen zullen wel denken dat we gek zijn.....maar het scheelt benches...
  Knappe Pepsi!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Net zoals ze voelen dat je weg gaat, voelen ze ook dat jij de bench niet leuk vind
  Koos kon niet meer alleen zijn sinds Kep en Flop er niet meer zijn. Ik heb ook dat lelijke ding weer tevoorschijn gehaald. Voorzichtig aan het opbouwen geweest en het lijkt te werken.
  Ik zou jullie bench nog wel bewaren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh maar ik bewaar m zeker weten.je weet maar nooit inderdaad.

   Verwijderen
 3. goeie zaak, je moet het toch een keer proberen, maar ik snap je twijfels wel.
  dat is nu niet meer nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He lin, wij hebben hetzelfde gehad met onze dog. ze kwam bij iemand vandaan waar ze van alles sloopte dus je snapt het wel ook bij ons in de bench als we boodschappen of ergens naartoe moesten. ik vond het wel een zielig want het varieerde van een uurtje tot heel lang omdat wij een keer iemand van het vliegveld moesten halen en dat nogal uitliep. wij zijn het langzaam gaan opbouwen en ze zit sindsdien niet meer in de bench maar loopt los in huis.
  ik vind het ook altijd zo zielig. vooral voor pepsi die gewend is om altijd los en vrij te lopen. groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap hoor dat ze niets uit verveling gesloopt heeft. en ja ze voelen dat er wat gaat gebeuren. De hond van onze zoon gaat er altijd s'nachts in. Hij staat er zelfs voor te wachten als de rest naar bed gaat/is.. Of ze s'nachts nu in een mand liggen of in de bench . Ik vind het niet zielig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee truus, als ze er zelf in willen,vind ik het ook niet zielig, maar pepsi wilde er echt niet in, ze werd helemaal gek.dan is het wel zielig.

   Verwijderen
 6. Mooi verhaal weer,
  ook hier een grote hond...
  Maar als we weg gaan .... zeggen we haar gedag...
  We "leggen"haar uit wat de bedoeling is....
  En hetwerkt...
  Zoals Katinka ook doet....

  In Nederland zijn we met onze Luca naar een jongehondencursus geweest...
  En deze vrouw zei ook... Als je wilt dat je hond je begrijpt.....(?)
  Leg het haar dan uit..... (nogmaals...?...)
  Oké.... Maar...het werkt wel.....
  Bij ons in ieder geval....

  Onze hond...(rottweiler) is een pittige dame.....
  Maar ik moet haar ook vertrouwen.....
  Hoe vaak ik wel niet "stiekem" kijk...of ze niet van ons erf af loopt....
  Maar steeds vaker betrap ik me er zelf op dat...ik haar moet vertrouwen...

  En...ja ....deze sneakt er ook wel eens even tussen uit....
  Maar op het fluitje..... is ze altijd zo weer terug....

  Dank je wel voor je mooie verhalen...
  Lieve groet Rita Monyoród.

  BeantwoordenVerwijderen