maandag 11 maart 2013

Affelay en Badr

Niet echt een titel voor een blog die je verwacht van een boerinnetje, maar Affelay is onze macho haan en vanwege de sprekende gelijkenis heeft ie zijn naam gekregen.
Zijn zoon Badr Hari, heeft zijn naam gekregen omdat ie nogal losse handjes heeft. Nou ja, in het geval van een haan is dat natuurlijk een beetje vreemd uitgedrukt, maar Badr is nogal gemeen, vals en vechterig, vandaar. Loopt de hele dag ruzie te zoeken met de ouwe soepkippen en de schapen.
Daarnaast hebben we nog 3 mooie witte Brahma-hanen en een kleine optelsom is zo gemaakt: 3 plus 2 is 5 en 5 is teveel, helaas.
Zaterdag was het zover. Ik had er de dagen ervoor al pijn in mijn buik van, maar de tijd was gekomen, het ging niet zo lekker meer in het kippenhok en besloten werd dat er twee hanen moesten verdwijnen.Omdat we graag doorwillen met de mooie Brahma's, was de keus snel gemaakt.
Zelf doodmaken durven we niet en eerlijk gezegd zie ik dat er ook nooit van komen. Dus hebben we een mooi systeem bedacht, we geven twee hanen aan Krisztian mee, hij slacht ze allebei en eentje houden zij, in ruil voor het werk, de andere krijgen wij terug, keurig in een tasje onherkenbaar zijnde als één van onze eigen hanen. Ik wil ook niet weten of ik de vader of de zoon ga braden, gewoon verstand op nul en weten dat ze in ieder geval een mooi leven hebben gehad bij ons.

Badr maakte het me nog op de valreep een stuk gemakkelijker, door me flink in mijn hand te bijten toen ik aan het voeren was, de avond ervoor en geloof me, dan is het ineens een stuk minder erg allemaal.

Toen ze met Krisztian mee waren, op weg naar het einde, was het meteen aanmerkelijk rustiger in het kippenhok.

Het was dus een goede beslissing. Vanavond eten we dus haan!
Hier heeft Badr nog praatjes.....

5 opmerkingen:

 1. Eet smakelijk, enne.....lang sudderen dus, haha.
  Ik zou het ook moeilijk vinden, eigen dieren slachten....het is gek, ze hebben echt een mooi leven gehad en alles dat andere dieren moeten doormaken tot ze op ons bord mogen verschijnen is vele malen erger en toch....
  Leuk verhaal! Heb je ook een Estelle?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kon dat ook nooit,als ze geen eieren meer legde gaf ik ze na 2 maanden mee
  aan een duivenmelker,die was er blij mee;-)als je beesten namen geeft is het moeilijk eten haha,ps denk dat een v/d schapen wel Estelle heet hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja als je hem ook Badr noemt. ha ha. Er waren denk ik te veel hanen in het hok. Ik hoop toch dat hij of zij lekker is. we horen het wel. . En K heel blij. Hij heeft nu 1 1/2 haan want alles wat jullie niet opeten ,gaat daar wel naar binnen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oooo wat zal die lekker smaken! Verser kan niet.... Maar ik snap wel dat je ze zelf niet vermoord, zou ik ook niet kunnen. en Krisztian heeft er schijnbaar geen moeite mee. Dus mooie deal, hij blij, jullie bij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch blijft het vervelend, je hebt liever geen herrie in het kippenhok. Laten ze je maar lekker smaken, ze hebben een goed leven gehad!

  BeantwoordenVerwijderen