zondag 10 maart 2013

Alwéér een hek!

Ja hoor, het was weer zover.
We hebben al zóveel hekken gezet dat we er niet goed van worden en telkens gebeurde er dan iets waardoor het vervangen moest worden door een groter hek of sterker gaas.
Nu weer om de moestuin. Vorig jaar hadden we daar een leuk houten hekje van oude gebruikte planken (om een beetje in stijl te blijven) gezet, zodat de teckels er niet in konden. Werkte prima, een verdwaalde kip die er eens rondliep was geen probleem.
Maar toen kwam Pepsi. En toen bleek dat dat minihekje totaal geen uitdaging was voor mevrouw, want als een hinde springt ze er met een sierlijke boog overheen en baggert dwars door de tuin heen. In de winter geen enkel probleem natuurlijk, maar nu de zomer in aantocht is en mijn groene vingers beginnen te kriebelen, moest er dus een ander hek komen, want ik ga natuurlijk niet van alles planten om binnen de kortste keren te zien verdwijnen in een Pepsi-buik. Of uitgegraven paprika-plantjes terug te vinden in een hoek.
Dus zo gezegd, zo gedaan, er kwam een nieuw hek omheen, lering trekkend uit de mislukte hekken die we geplaatst hebben, meteen gekozen voor wildgaas, zodat er niks of niemand doorheen komt. Lekker hoog meteen, wat kan ons nog gebeuren?Daarna heeft Krisztian de tuin omgespit met een apparaat wat een heleboel rugklachten voorkomt en het ziet er meteen heel anders uit.

Ik zie meteen al de hele tuin voor me zoals ie vorig jaar was, met heerlijke tomaten, komkommers en paprika's, kan bijna niet wachten.
Laat het seizoen maar beginnen!

7 opmerkingen:

 1. Dat ziet er gedegen uit, zelfs voor Pepsi! Het oude hekje is leuker, maar het moet wel....wij hebben er ook zo'n hek omheen.
  Eigen tomaten zijn het allerlekkerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier kan je mooi je tomaten tegenaan zetten. Of lathyrus
  Wij hebben sneeuw hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je moet wat,he?? Dit houdt ongewenste bezoekers wel tegen dacht ik! Idd.....leuk laten begroeien met tomaten of peultjes. Komt vast goed!!! (hahha....ik maar denken dat dit Jan was! :) )

  Groetjes!! Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He Lin, ja het wordt tijd voor de plantjes. Hier nog niet want het is weer wit. Niet zoveel maar toch. Wat heb jij voor tomatenplantjes. Ik had ze vorig jaar maar dan van die kleintjes (kers). Nu wil ik gewone, poot jij gelijk plantjes of hoe doe je dit. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh heerlijk je kan weer gaan planten /zaaien. Lekker eigen verse groenten. Je proeft het altijd. Wij gaan nu voor 3 maanden en Cor is ook van plan een moestuin te beginnen. In februari is hij begonnen met spitten maar toen kwam de sneeuw. en kon hij niet verder. Kijken of een van onze buren ook zo'n apparaat heeft. Beter voor de rug. Ja je moet wat he met een omheining , Hier kan Pepsi alleen zijn kop doorsteken en kijken wat het vrouwtje nu weer doet. Groetjes Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vorig jaar hadden we 4 soorten tomaten, cocktailtomaatjes, gewone, romatomaten en vleestomaten. Ik vond de romatomaten het lekkerste,dus wil ik alleen die dit jaar. Plantjes zijn hier heel goedkoop, dus ik ga dat niet zaaien, alleen andijvie en boerenkool wat je hier niet kunt krijgen ga ik zaaien en nog wat kruiden en peultjes en boontjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou dit zal Pepsi toch wel tegenhouden? of is ze er al met haar vol gewicht tegenaan gesprongen.... Maar zo blijven alle ongewenste gasten op een afstand ;-)
  Veel succes met je moestuin!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen