vrijdag 11 januari 2013

Rook

Ik was weer een anderhalve week single.
Ik kan er heel goed tegen, het alleen zijn, maar ik besef heel goed dat dat komt doordat ik weet dat Jan weer terugkomt na een periode van twee weken. Dat was tenminste het plan, maar hij komt gelukkig toch iets eerder terug dan in de planning was. Als alles naar wens gaat,zal hij morgen arriveren met een auto vol met troep, tenminste, dat vindt híj, voor mij zijn het allemaal leuke, veelal oude spulletjes, gekocht op marktplaats de afgelopen drie maanden en verzameld in afwachting tot transport naar mijn boerderijtje.
De auto zit kietvol, er konden zelfs dingen niet meer mee, haha, ik heb goed mijn best gedaan.Buiten de spulletjes ook nog lekker een boel dingen die je hier niet kunt kopen en die je toch wel gaat missen op den duur. Boerenkool, witlof en andijvie bijvoorbeeld. Ook dat zit allemaal in de auto.

Vandaag had ik nog op de valreep een probleempje. Ik had erg veel last van rook in huis, ik dacht dat ik de houtblokken niet goed op de kachel had gegooid, maar dat bleek niet het geval. Toen mijn kamer iedere keer vol stond met rook, heb ik toch maar de hulp van een man ingeroepen, want ik zag mezelf niet meteen een kachel uit elkaar slopen.
Als redder in nood kwam K hierheen gespurt, na één blik op de kachel wist hij het al. De pijp moest eraf en wat ik toen zag.....verschrikkelijk, helemaal vol met houtskool. Volgens K kwam dat doordat we de kachel niet genoeg lucht hadden gegeven, wat wel kan kloppen, dus daar gaan we verandering in brengen.
Helemaal leeg is ie nu en meteen de schoorsteen (weer) geveegd, we kunnen er weer even tegen.

Helaas is mijn schone huisje nu helemaal vol met roet en troep, dus kon ik weer van voren af aan beginnen met de schoonmaak, wat toch al niet een grote hobby is.

Nou ja, er pruttelt een grote pan bonensoep voor mijn mannetje, daar is ie zo dol op en morgen heb ik weer mijn pakjesavond! heerlijk.....

Als het goed is zit er onder andere dit bij:
ouderwetse emaille broodtrommel

ouderwets kruidenrek
Niks ouwe troep, maar schatten (volgens Marti ;-))

5 opmerkingen:

 1. Ow leuk allemaal hebbedingen! Ga je een winkeltje beginnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zeggen je zoons ervan als er weer een van je schatten arriveert. Maar zo te zien heb je weer goed ingekocht. Maar je hebt wel geluk gehad. Er had ook een schoorsteenbrand kunnen ontstaan. Maar zit je nu zonder warmte of zie ik dat verkeerd. Lekker dat Jan weer thuiskomt. Met al jouw nieuwe schatten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee truus,mijn zoons vinden het ook allemaal zooi natuurlijk. Maar het is de enige manier om vanuit hier dingen op marktplaats te kopen. Ja, dat vroeg ik me ook af,of het geen schoorsteenbrand had kunnen worden ja.Nou ja, het is opgelost en de kachel doet het weer hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke dingen!
  Balen van die schoorsteen en van die extra schoonmaak. Gelukkig dat je er nu achterkwam!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ik deze blog nou nog niet gelezen had!! Wat een leuke schatten, ik ben er jaloers op!! Vooral dat kruidenrek! Wat is het fijn dat Jan af en toe op en neer rijdt naar Nederland :-)
  Ik ben ook al weken mp aan het afstruinen, het liefst gratis of iig zo goedkoop mogelijk, is zooooooo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen