maandag 14 januari 2013

Eén jaar...

Vandaag is het precies een jaar geleden dat we hier kwamen, voor onbepaalde tijd.
Het was uitproberen hoe het allemaal zou gaan, met ons en met de kinderen.
Niet te geloven dat er al weer een jaar voorbij is.

Jan had nog wat twijfels, over een langere termijn hierheen, maar ikzelf was ervan overtuigd dat het me goed zou bevallen. Gelukkig is Jan ook 'om'.

Natuurlijk moet hij nog regelmatig naar Nederland, vanwege het feit dat onze geldboom hier helaas niet wil groeien. Er moet dan even weer het één en ander in Nederland geregeld worden,  gelukkig kunnen we heel veel hiervanuit doen, lang leve internet en telefoon.Maar ik, ja ik kan wel zeggen dat ik na een jaar helemaal ingeburgerd ben en zeker weet dat ik hier wil blijven.
De rust, de vrijheid, de ruimte, allemaal dingen die voor geld niet te koop zijn en ik ruil er graag mijn huis met alles erop en eraan in Nederland voor in.
Iedere dag loop ik hier te genieten en ben ik blij dat we de stap hebben genomen.

Gisteren heeft het behoorlijk gesneeuwd en ik heb begrepen dat er nog meer komt. Maar dat maakt niet uit, ik hoef niet met mijn pedicurekoffer te sjouwen door de sneeuw heen, glibberend en glijdend over niet schoongemaakte stoepen met een koffer,tas en stoel. Ik kan gewoon lekker met de honden gaan wandelen en genieten.....wat een feest!

Even een paar foto's om een indruk te krijgen, ze zijn niet zo mooi,maar het was al schemerig.....Maar jullie snappen wel wat ik bedoel:

13 opmerkingen:

 1. Ik snap het helemaal! Van harte gefeliciteerd met de 1e verjaardag, ga het lekker vieren vandaag met H gebak en NL boerenkool en een Palinkaatje....
  Op de volgende jaren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het wordt een rauwe witlofsalade(oooh,dat heb ik lang niet gegeten) en een hongaars wijntje!heerlijk! ;-)

   Verwijderen
 2. Ja hoor, ik begrijp het wel! ;-)
  Jullie hebben het naar je zin, zijn gewend. Maar zijn jullie kinderen ook gewend? En vinden ze het niet erg dat je zo ver weg woont?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kinderen hebben hun eigen leven en zijn er nu helemaal aan gewend. Ze gunnen het ons van harte. En het gaat heel goed met ze, dus iedereen blij!

   Verwijderen
 3. Tadaaaa!!!! 1 Jaar!!!! Van harte gefeliciteerd!!! Heerlijk dat je zegt dat het is omgeVLOGEN!! Geloof ik direkt! En ben intussentijd natuurlijk STIKJALOERS!!! :) Hopelijk kunnen wij ook snel die kant op,al hebben we eigenlijk geen haast,persoonlijk willen we het liefst morgen gaan!
  Maar ja het huis moet eerst in de verkoop,gaan we doen,als we terug zijn uit Hongarije.En dan zien we wel. Intussentijd mooi nog even de gelegenheid om bijv. cv aan te laten leggen,van de zomer....nog even wat dingetjes uitzoeken enzo...
  Nou nogmaals gefeliciteerd met het 1 jarig daar-zijn, dus drink er maar eentje op vandaag!
  Wij kunnen vanavond al schaatsen hier tegenover ons huis,op het ijs,altijd gezellig met de buurtkids!
  Groetjes!!! Ina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hee ina, ik hoop dat jullie huis snel verkocht is en dat jullie ook lekker hier kunnen wonen.

   Verwijderen
 4. Hoi Linda en Jan

  Gefeliciteerd met jullie 1 jarig gebeuren.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Linda. Fijn dat jullie zo gelukkig zijn en ik kan het me wel voorstellen nadat ik je stekkie afgelopen zomer bekeken heb.
  Nu lekker laten insneeuwen met alle voorraden die jullie hebben.

  Veel liefs, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja annemarie, we kunnen wel een tijdje vooruit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Is het alweer een jaar??? Gefeliciteerd dan en dat er nog vele jaren mogen volgen! Maar och daar ben ik niet zo bang voor..... Je bent een echte Hongaarse geworden in dat jaar, en János doet niet voor je onder, volgens mij bevalt hem het Hongaarse leven ook wel :-) hoe langer je daar bent hoe meer Hongaarse wortel je schiet en zo hoort het ook, dan is het echt je thuis. Liefs uit Rooi :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hee Linda Gefeliciteerd met het één jarige jubileum. Is dat vlug gegaan zeg. Wij zijn onverwachts ook weer in Kisapáti. Heerlijk en zeker met die sneeuw. mooi man. We zien elkaar hopenlijk weer als het beter weer wordt . En natuurlijk fijn dat jullie je zo thuisvoelen hier. Liefs uit het andere Apáti.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat gaat de tijd toch snel!! Van harte gefeliciteerd! Jullie hebben een prachtig stekkie en genieten elke dag, mooi toch? Mijn hart is altijd in Hongarije en het liefste zou ik ook die kant op gaan voor langere tijd, maar dat gaat nu nog niet. We hebben afspraken met de kinderen om de kleinkinderen regelmatig uit school te halen en dat doen we nog steeds met ontzettend veel plezier!! Daarnaast ziet Han het niet zo zitten om hier permanent te verblijven, maar wie weet wat de toekomst ons brengen gaat! Jullie in ieder geval nog heel veel mooie jaren in Hongarije!! X

  BeantwoordenVerwijderen