woensdag 16 januari 2013

Ouwe troep

Toen we dit huis kochten, stonden er een oude tafel en 4 stoelen, die nog prima in orde waren, uiteraard niet mijn smaak. maar een kniesoor die daarop let. je moet bedenken dat je hier komt in een totaal leeg huis, werkelijk álles moet aangeschaft worden, want we dachten dat het alleen voor de vakanties was, dus dan moet je alles dubbel hebben. Hadden we geweten dat we er al zo snel zouden blijven, dan hadden we het anders aangepakt, maar ja, we kunnen nu eenmaal niet vooruit kijken.Alles wat we dus konden gebruiken, hebben we gebruikt, voor even of wat langer en langzaam maar zeker verdwijnen de dingen van omi die in dit huis achter gebleven waren en worden vervangen door spulletjes die wíj mooi vinden.

De stoelen in de keuken waren nog steeds een doorn in mijn oog. Ik had al meteen mijn zinnen gezet op de stoelen van Ikea en wel dit model, lekker landelijk.

splinternieuw bij Ikea


Maar ja, als je er vier moet kopen, tikt het nog aardig aan, dus ik dacht: www.marktplaats.nl!  Want dat is zo heerlijk rondneuzen en ik hoef ook geen nieuwe stoelen, gebruikt is vaak mooier.
Ik was dus al die tijd al bezig om ze te vinden, maar meestal was het of nog steeds te duur naar mijn zin, of te ver weg, want opsturen is geen optie natuurlijk.

En ineens had ik geluk, iemand in onze woonplaats bood ze te koop aan. Dé stoelen! Ik bood laag en ja hoor, ik mocht ze ophalen voor 20 euro, 4 stuks. Wel met de aantekening erbij dat ze er niet uitzagen en een hele behandeling nodig zouden hebben, maar dat schrok me niet af. Mijn zoon ingeschakeld die ze op zou pikken. Thuisgekomen belde hij op skype. 'mam, ze zien er echt niet uit hoor, wat móet je met die stoelen?'
Wacht maar af, dacht ik....

zilver????


En ze zaten erbij, in de afgeladen volle auto toen Jan terug kwam uit Nederland. Inderdaad, ze zagen er niet uit, met een lelijke zilverkleurige verf gespoten.

Omdat K geen werk heeft en ik geen zin om te schuren, bood ik hem het klusje aan.
Gisteren begon hij met schuren. Daarna zou ik ze wit schilderen.
Na een half uurtje riep Jan me...'kom eens kijken'.....
is ie mooi of niet?


Ze waren half afgeschuurd en precíes zoals ik ze het liefste wilde hebben, met een 'old wood-look'...Niks meer aan doen', riep ik meteen, tegen een verbaasde K. Die wilde toch verder gaan met schuren en met terpetine....'nee,nee,nee', riep ik. 'En ook niet schilderen', benadrukte ik nog, want het zou niet de eerste keer zijn dat hij, om ons een plezier te doen zijn eigen zin doordrukt omdat dat volgens hem 'veeeel mooier' is.
En nu staan ze te schitteren in mijn keuken....en ben ik helemaal blij.
een plaatje he?

12 opmerkingen:

 1. echt heel leuk geworden! Mooi met die rode kussens erop, staat heel gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk. Dat recyclen is ook zo leuk! Veel meer voldoening.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja echt keiskon geworden! Gezellig joh! Die Hongaren snappen er ook niks van, waarom niet een mooie dikke laag verf erover? Dat tafelkleedje heb ik ook op mijn tafel liggen hier in Rooi. :-) we hebben echt dezelfde smaak Lin. Groetjes uit een verrekes koud nl min 14 vannacht. Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Phoe,-14, das koud!!! Ik wist nie da jullie alweer terug waren joh.....

   Verwijderen
 4. Heel wat beter dan die nieuwe Ikea stoelen. K natuurlijk stomverbaasd ha ha. Het staat heel gezellig daar in jouw keuken. En weet je het is hardstikke modern. Brokante. En ik zie dat je mooie laatjes kastje of hoe je het ook moet noemen ophangt.Gr..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kruidenkastje....je ogen zijn nog prima,truus ;-)

   Verwijderen
  2. Leuke en mooie dingen vallen mij gelijk op ha ha

   Verwijderen
 5. Wat ziet het er gezellig uit groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He Lin, gaaf joh, leuk geworden. Ziet er beter uit als die stoelen van de Ikea. Staat erg leuk, ik ga in het voorjaar ook van alles opknappen maar dan voor buiten. Helaas heb ik geen K die het voor mij doet. Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er erg gezellig uit zo. Mooie stoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk geworden,Linda! Lijkt een beetje brocant!! In elk geval met flink wat patina!!! Leuk hoor!!
  Vorig jaar ik super degelijke (lees....lelijke) eetkamer stoelen bij Kringloop gekocht. Lak eraf gehaald en toen in witte verf gezet....niet strak. Erg leuk geworden,ook Ikea kussentjes erop,maar dan plat, grijs met wit streepje...Ben er toch blij mee!
  Straks verder met tuinbank,daar komen kussens op van jute! (niet aan te slepen bij brocante zaken.....Ina ...slim....met sinterklaas bij Action paar Zakken van Sinterklaas gekocht....en aardappel zakken....paar keer gewassen,zodat je mooie vintage-look krijgt.....en....tadaaaaa!!! Is leuk om kussens van te maken dacht ik! Nou,Lin...nogmaals komplimenten en veel plezier van je stoelen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt mooie ervoor/erna foto's! Je had toch nooit gedacht dat het zo snel al klaar zou zijn. Een mooie aanwinst hoor!

  BeantwoordenVerwijderen