woensdag 30 januari 2013

Feest!

Omdat we steeds vroegen om een wild zwijn, maar er steeds maar geen kregen aangeboden, hadden we een andere jager benaderd en ja, een paar weken geleden kregen we daar een zwijn van 70 kilo van. De vriezers zitten dus aardig vol en groot was de schrik toen jager nummer twee aan het hek stond van de week met, jawel,  een wild zwijn....weliswaar 'maar' 30 kilo, maar toch.
Jan mee naar het jachthuis en kwam terug met een bak met grof gesneden vlees. Eerst maar een nachtje koud gezet en nagedacht, want dit was niet iets wat je zomaar even doet.
Eerst moest er een reorganisatie plaatsvinden, dus de vriezers leeg gehaald, sommige dingen even opnieuw ingepakt en alles bij elkaar gelegd, zodat het was overzichtelijker werd, schemaatje gemaakt met wat waar ligt, het was even een klus,maar dan heb je ook wat, namelijk: weer wat ruimte. Zo zie je, dat als je wat efficiënter te werk gaat, er veel meer mogelijk is.
We waren aan het wassen, snijden, inpakken,organiseren en het was een hele klus, maar nu zitten de vriezers zo vol dat er geen snee brood meer bij kan.

eerst wassen....

Hulp en geïnteresseerden genoeg....


 De grote botten konden we niet kwijt, 3 keer raden wie er een feestdag hadden en hebben,want we hebben voor vandaag ook nog 4 grote botten.

Wat een feest!


Van het afval-vlees, wat we gekookt hebben meteen, gaan we proberen balkenbrij te maken vandaag.
De ribben hebben we gekookt en die gaan vandaag de oven in, gehakt wat teveel was wordt vandaag gebraden voor op brood, pffff,we moeten heel veel eten, zielig he?

pan met vlees voor de balkenbrij....daar komt niemand aan.....


5 opmerkingen:

 1. Inderdaad wat een feest, wat een leuk verhaal en wat een leuke foto's. Ik heb medelijden met jullie, gehakt op brood en dan ook nog spare ribs moeten eten. Succes ermee!!!(en wat een leuk lijstje om de foto's heen!)
  Foto's van de hondjes zijn super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Joh wat erg al dat eten spareribs gehakt balkenbrij lijkt me vreselijk maar niet heus. En je pan wordt goed bewaakt als ze hem maar niet leeg eten want dan vind je de hond in de pan ipv in de pot. Groetjes en eetsmakelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou dat wordt eten ,gehakt worst lapjes enz enz. ha ha Och nu kan je wel even vooruit. Eet je nu ook af en toe kip??? Of hebben die nu allemaal geluk. Leuk verhaal weer en die hondjes hebben het toch goed bij jullie. Maar voor de balkenbrij ga ik toch bedanken. Brrrrr .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We eten alleen de hanen, kippen houden we voor de eitjes.
  En balkenbrij...ik heb het laatst in Nederland gegeten,had me er heel erg op verheugd en het was echt NIET te eten.....er zit dus heel erg veel verschil in,ben ook heel benieuwd hoe deze gaat smaken,áls het al wat wordt,haha.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een Feest!! Voor iedereen. Ik weet nog steeds niet goed wat balkenbrij nu eigenlijk is maar daar kom ik wel achter. Jullie zullen van de honger niet omkomen, ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen