donderdag 15 november 2012

Weer thuis....

En zo voelt het echt. Ik heb het heel erg leuk gevonden, lekker weer met de jongens bijkletsen, samen bezig zijn met Dave om zijn nieuwe stulpje schoon te krijgen en in te richten, samen met opa en oma die ook heel fanatiek kwamen helpen, Danny en Nick (zijn broers),de vrienden van Dave, leuk om erbij te zijn en leuk om dat allemaal samen te doen.
Ook nog gezellig uit eten geweest bij de Japanner, lekker sushi gegeten, iets wat hier niet zo makkelijk te krijgen is.

Bij de Japanner met Dave, Danny, nick en dagmar......heel gezellig.


Heb nog wat mensen opgezocht, paar vriendinnen, mijn schoonouders en mijn broer, altijd leuk natuurlijk, dus ik heb genoten.

Maar oh, wat was ik blij dat ik weer thuis was. Ik ben het gewoon echt ontwend, het geren en gevlieg van iedereen, de haast, de drukte, heel raar,maar ik kan er niet meer tegen. Als ik al een lichte twijfel had gehad, is dat voorgoed verdwenen, ik weet heel zeker; ik hoor hier, in Hongarije op mijn boerderijtje.

Jan en ook de dieren waren blij dat ik er weer was. Het grappigste vond ik nog dat de schapen duidelijk lieten merken dat ze me gemist hadden, dat had ik niet verwacht. Steeds naar me toe komen om een aai te krijgen, heerlijk.

Wat wel gek was, was dat de varkens er niet meer waren. Geen grote koppen over het hek als je de stal inloopt, bedelend om eten. Vreemd, maar in ruil daarvoor een volle vriezer en worsten in de kamra., spek en ham in het zout/kruidenbad, wachtend om gerookt te worden.
Voor mij geen varkens meer, ik had er een, misschien te naïeve, voorstelling van, leuk de biggetjes die in de tuin rondlopen. Maar dat was gewoon onmogelijk, het waren gewoon monsters op het laatst en ik houd niet van beesten in een hok. Bovendien waren wij er allebei beroerd van, toen ze geslacht moesten worden. Nee, daar zijn we toch niet Hongaars genoeg voor. We houden het maar bij wild zwijn in het vervolg.

Maar.....leuke tijd gehad, maar blij weer thuis te zijn......


3 opmerkingen:

 1. nu weet je waar je thuis hoort...........
  geniet er van, home sweet home.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Hongaarse dame is blij om weer thuis te zijn, maar er zit dus nog een klein stukje Nederlandse inborst in je.....ik snap het wel hoor, je hebt ze toch ook opgevoed en verzorgt... Maar weet je, ze hebben een goed leven gehad bij jullie, en dat zul je vast wel terug proeven als je een stuk van die mooie worstjes opeet. En je hebt nog genoeg dieren om te knuffelen.

  Groetjes uit het te drukke Nederland. Hè bah, ik baalde vanmorgen ook al weer van de buren die aan t verbouwen zijn en daarbij de radio hard hebben staan. Afkicken heet dat :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt leuk dat de schapen lieten blijken dat ze je gemist hebben! Jij hebt de hele boerderij gemist, maar de varkens zal je zeker niet missen denk ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen