maandag 19 november 2012

Schaap te water

Omdat ik al vaker verhalen had gehoord van verdronken katten en puppies in een zwembad, was ik altijd een beetje bang dat er een hond of een schaap in het zwembad terecht zou komen. Zodra het zwembad klaar was, hebben we er ook meteen een hek omheen gezet. Beetje naief, want achteraf bleek dat de schapen er met het gemak van een ballerina in een sierlijke sprong zo overheen konden. Hekje afgekeurd, te laag!
Maar vanwege het gebrek aan gras mochten de schapen toch, zo nu en dan in die tuin ook even grazen. Het hele jaar is er nog nooit een dier in het zwembad gevallen en dan worden we wat slordiger.

En van de week was het zover, Willie kwam eraan gerend en stond te blaten tegen ons. Nou gebeurd dat wel vaker, maar ze blééf stug volhouden. Jan ging een kijkje nemen en kwam 10 minuten later terug, tot zijn middel kletsnat. Beppie was in het water gevallen en kon er niet meer uit. Gelukkig hebben we een brede trap, dus hij kon haar via het trappetje uit het water krijgen,maar de schrik zat er goed in. Zo'n schaap loopt natuurlijk meteen vol met water en weegt een vermogen, dus dat valt niet mee. En gelukkig hadden we het zwembad al voor de helft leeg laten lopen,anders was ze waarschijnlijk verzopen. je moet er toch niet aan denken.

Na droog geworden te zijn in de stal, kunnen ze nu weer lekker buiten grazen. Met de schrik vrijgekomen dus.......7 opmerkingen:

 1. Nou ja zo blijf je lekker bezig, hek nu vervangen denk ik?! Gelukkig waren jullie er op tijd bij want je moet er inderdaad niet aan denken!! X Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een schrik! Wat goed van Willie dat ze kwam waarschuwen anders was het misschien toch te laat geweest. En was Beppie geschrokken of vond ze het wel een mooi avontuur...
  Fijne week gewenst! Katinka

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een schrik zeg,
  En wat jammer dat je geen aktiefoto van Jan hebt gemaakt!
  Wel een held hoor want dat water is nu superkoud.
  Coen is vorige week ook in het zwembad gevallen en stond te rillen als een rietje,maar snel in een warm bad gestopt.
  Dit doet Beppie vast nooooooooit meer haha.
  Groetjes van de bakfietsmoeder

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het heel apart dat schaap willie jullie kwam halen. Vind ik wel een mooie gedachte. Ze hebben dan ook door dat jullie kunnen helpen.
  Groetjes, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie gaan voor de variant op "als het kalf verdronken is dempt men de put" en zetten nu een hoger hek neer? Wat een geluk dat het zwembad bijna leeg was. Het is wel heel bijzonder dat Willie jullie kwam waarschuwen, dat had ik echt niet verwacht van een schaap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allez Zunne, hebbe gij den schaapjens op het droooge?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oooo stel je toch eens voor dat je dat andere schaap niet verstaan had, dan was ie verzopen.... moet je toch niet aan denken! Maar Jan is hier wel de Superheld hoor! Heb je geen foto gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen