dinsdag 20 november 2012

Boerinnen

In Nederland had ik een aantal jaren geleden een winkel. Dan ben je heel erg met je uiterlijk bezig, je kunt tenslotte niet als een slons in zo'n winkel staan, dan rennen de klanten al gillend weg, vóórdat ze ook maar rondgekeken hebben.
Maar nu ik hier op het platteland ben, interesseert het me helemaal niks meer. Soms loop ik er dus inderdaad bij als een slons. Het heeft namelijk helemaal geen zin om me hier uit te dossen, ik zit altijd onder de modder, niet zo gek natuurlijk met die dieren hier. En....het kan me niks schelen. Mijn haren af laten knippen omdat dat gemakkelijker is en ook omdat Pepsi de gewoonte heeft om in je haar te bijten, eraan te trekken. Het liefst bij lange haren natuurlijk,want die zijn het leukste. Dus ga ik tegenwoordig met korte haren door het leven.

Ook de visite moet eraan geloven, zodra je op háár plaats gaat zitten (de bank) komt ze gezellig naast je zitten en dunt ze je haar een beetje uit.

Maar goed, ik kan haar wegduwen en zeggen dat het niet mag en dan houdt ze weer even een poosje op. of ik ga veilig op een andere stoel zitten, zodat ik ongemakkelijk naar de tv zit te kijken, terwijl madame de prinses languit met die bos poten op míjn bank ligt. Maar goed, je moet er wat voor over hebben.

Maar het grootste slachtoffer is Pien. Pien is vanaf dag één dikke maatjes met Pepsi. En ook de enige hond met lange haren. Ging ze in Nederland nog uitgebreid naar de schoonheidsspecialiste en de kapper (net als het vrouwtje), tegenwoordig is ook zij een boerenteckel. Dus ook Pien is gekortwiekt door Pepsi. Door het spelen is ze al haar mooie lange haren kwijt.

Even wat foto's om de verschillen vóór Hongarije en nu ín Hongarije beeldend te maken.

Pien eerst

Pien nu

Ik eerst

ik nu...

voordeel; wij boerinnen zullen deze winter hier niet veel last meer van hebben....


Nou ja, jullie zijn dus gewaarschuwd: of je haren laten knippen voordat je op bezoek komt, óf op een stoel gaan zitten en niet op de bank.

4 opmerkingen:

 1. Gelukkig, kort haar, dus ik kan naast Pepsi op de bank!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb net mijn haar laten kortwieken....helaas ben ik niet bij jullie in de buurt,momenteel....Ben van plan mijn haar kort te houden,dus...wie weet!!!

  Doei!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha ha mijn haar is ook kort dus op de bank.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou ik heb het meegemaakt hoor. Ging ik zonder er bij na te denken op de bak zitten, ja daar is een bank toch voor... komt ze meteen achter mij zitten en begint aan mijn haren te trekken. ze bijt erin en als ze haar mond vol heeft trekt ze eraan. Maar ik moet wel zeggen, zoals zij het doet, doet het geen zeer. dus het valt allemaal wel mee, hahahahaha. tis een lieve schat hoor. oja ze trekt ook je oorbellen uit je oor, hap zegt ze ineens en daar gaat ie. dus jullie moeten ook je oorbellen in de gaten houden :-)

  BeantwoordenVerwijderen