woensdag 21 november 2012

Roken

Het was zover, na een zout/kruidenbad van 10 dagen konden de hammen en spekken uit het water worden gehaald en opgehangen worden in het rookhok.
Ik kan er een heel verhaal over vertellen, wat een feest het was bijvoorbeeld voor de honden en ook hoe zielig het was dat ze alleen maar mochten kijken en af en toe wat te snoepen kregen. Maar de foto's zeggen genoeg:

spekken en hammen in het bad

het water loopt je in de mond

het is nog een heel werk

alleen kijken.....

toch maar even veilig achter tralies

stiekem even ruiken


ontsnapt

in het rookhok
piromaantjes

spannend!

12 opmerkingen:

  1. wat braaf dat ze alleen geroken hebben, ze hadden er zo 1 kunnen pakken!!!
    leuke foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto's. En wat hebben die hondjes het moeilijk gehad. Ruiken ruiken niet eten. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wel leuk. Maar wat een onderneming zeg. Hier maar even naar de winkel voor spek.
      Maar welopgevoede honden hoor.

      Groetjes Anja

      Verwijderen
  3. Wat gaaf om te zien. Zoals je weet hebben wij zo'n grote gekregen en hadden geen idee hoe zoiets tot stand komt. Nu ik de foto's zie heb ik een beetje een idee hoe onze ham/spek in Frankrijk is ontstaan. Leuk gedaan Lin met die foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er goed uit wanneer kan het gebruikt worden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vier dagen in het rookhok en daarna nog in de kamra

      Verwijderen
  5. Pepsi lijkt me een dondersteen!
    Hoe lang moet dat spek roken?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb het even gevraagd, vier dagen in het rookhok.....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zeg...... jullie hebben toch ook wel een partijtje frikadellen gemaakt, niet?
    hahaha ziet er goed uit allemaal..... nu nog de ultieme smaaktest!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. lekker.................................
    ziet er goed uit meis

    BeantwoordenVerwijderen
  9. mooie foto's, haha en die honden. echt heel strijelijk, zeggen wij hier in brabant. jullie kunnen volgens mij de hele winter varkensvlees eten :-)

    BeantwoordenVerwijderen