maandag 1 oktober 2012

De bakfietsmoeder.

Langzaamaan leren we meer Nederlanders kennen die ook hier wonen. Dat gaat eigenlijk helemaal vanzelf. Je hoeft er maar eentje te leren kennen en dan gaat het als een sneeuwbal aan het rollen. Je wordt uitgenodigd op een feestje en daar zitten er altijd wel een paar bij, daar raak je mee aan de praat (ons Hongaars is nou eenmaal niet van een kwaliteit dat we de hele avond gezellig keuvelen met de Hongaren) en voor je het weet ben je weer uitgenodigd bij hen op een ander feestje of etentje en hup, daar begint het verhaal weer opnieuw.
Je doet ermee wat je wilt, de ene keer blijken het mensen te zijn waarvan je denkt: was leuk voor een avondje,maar verder hoeft het niet zonodig, tot: wat een leuke mensen, daar willen we wel vaker mee borrelen. Soms klikt het,soms niet, dat is nou eenmaal zo.

Zo gebeurde het dat ik op een feestje naast J terecht kwam. De klik was er meteen en we kwetterden aan één stuk door. In de auto, op weg naar huis bleek Jan een geheel eigen kijk op J te hebben, zonder amper een woord met haar gewisseld te hebben. 'Een bakfietsmoeder', was de beschrijving.
Het ging een eigen leven leiden, de bakfietsmoeder kwam een keer met haar gezin bij ons, we leerden ze beter kennen. Jan was een keer bij hen en vertelde dat hij haar een bakfietsmoeder vond. Hilariteit alom, want wat bleek: ze was in Nederland inderdaad een bakfietsmoeder geweest. Die Jan van mij heeft er kijk op, of niet?We zoeken elkaar vaker op, lopen niet de deur plat, maar iedere keer als we elkaar zien is het gezellig, ook man en kinderen vallen hier in de smaak, dus altijd reden voor veel gezelligheid.

Zo ook gisteren weer. De bakfietsvader belde op dat de bakfietsmoeder voor het eten zou zorgen, ze bakte een zuurkooltaart.


.
de bakfietsmoeder

de gelijkenis is treffend!Jan dacht serieus dat het een grapje was, de bakfietsmoeder bakt een zuurkooltaart, hoe geitenwollensokkerig wil je het hebben? Mijn idee dat een zuurkooltaart gewoon een quiche is, klopte inderdaad. En we hebben heerlijk gegeten, gedronken (beetje teveel eerlijk gezegd, ben nog steeds brak) en vooral gekletst en gelachen. De kinderen vermaakten zich met een vuurkorf en knuffelen met de dieren.Kortom, de bakfietsmoeder en het boerinnetje hebben een lekkere kletsdag gehad. We kunnen er weer even tegen.


2 opmerkingen:

 1. He Hallo.
  Was blij dat ik gisteren niet met de bakfiets was ,
  Was anders nooit thuisgekomen.
  Was weer veel te gezellig bij jullie en de kids hebben het zo leuk gehad met alle dieren.
  Vandaag maar een waterdagje had een klein katertje vanmorgen.
  Groetjes en bedankt voor de gezellige middag!! deBakfietsmoeder en de rest van de familie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk zo'n typering van iemand, en dan vind ik bakfietsmoeder nog vrij onschuldig......gezellig om leuke mensen in de buurt te hebben! en zo te zien ook dierenmensen, maar ik had niet anders bij jullie verwacht!

  BeantwoordenVerwijderen