maandag 6 augustus 2012

Hip

De vorige keer toen J naar Nederland ging, wilde ik graag een nieuwe laptop. Dat is nou één van de dingen die je hier niet kunt kopen. Ja, kán natuurlijk wel, zó achterlijk zijn ze hier niet dat er geen laptops verkocht worden, alleen dan heb je er eentje met een Hongaars toetsenbord. En ik zal niet zeggen dat het niet te doen is, ik heb het geprobeerd, maar makkelijk is anders, dus als het niet persé hoeft...... Jan ging in Nederland dus op sjouw naar een laptop en stuitte op een Ipad. Ondanks dat we helemaal niet zo voor dat Apple-gebeuren zijn en het eigenlijk altijd maar flauwe onzin-dingen vinden, was hij meteen verkocht. Dus helemaal blij kwam hij met de Ipad aan. Ik keek ongelovig naar het kleine witte,platte dingetje....was dát nou mijn laptop-to-be? 'Wacht maar tot je ziet hoe hij werkt', zei hij enthousiast en begon wat te rommelen aan de modem van onze pc. Maar wat hij ook probeerde, we kregen er geen internet op. Onze jongste zoon is ICT-er, hij wilde wel proberen m aan de praat te krijgen, ik moest even toestemming geven op mijn pc en hup, daar ging mijn muis, hij bewoog over mijn scherm zonder dat ik hem aanraakte, vanuit Nederland kon mijn zoon gewoon mijn pc bedienen, ik wist dat het kon, maar als je het dan ziet gebeuren denk je toch weer; hoe is het allemaal mogelijk? En ook: kan het nog gekker? Want soms zijn er dingen mogelijk waarvan je je afvraagt of je het allemaal nog wel kan en wil bijbenen. Maar ook hij kreeg het niet voor elkaar. Zoon nummer twee heeft ook nog een poging gewaagd, maar ook dat mocht niet baten. Dus al wekenlang lag mijn mooie,platte ipad te schitteren op de tafel, ongebruikt. Behoorlijk frustrerend, dat kan ik jullie wel vertellen. En van de week kwam onze redding in de vorm van de zoon van de buurvrouw. Hij was aan het klooien en kwam tot de conclusie dat er een stekkertje verkeerd zat. Tja, dan kun je lang prutsen, maar dan werkt het allemaal niet. Ik was helemaal gelukkig. Maar nu is het echte avontuur begonnen. De ontdekking van de ipad. En dan merk ik: ik word oud! Want het is toch allemaal gewoon niet meer te volgen. Ik kan boeken lezen op dat ding, internetten en bellen via skype en er zitten zoveel vernuftige dingetjes op, dat het moeilijk is om hem aan de kant te leggen. Ik geef het toe, ik ben verslaafd. Verslaafd aan een plat apparaatje dat me helemaal in zijn macht heeft. De ipad! Wat een uitvinding. Ik voel me helemaal hip!

7 opmerkingen:

 1. Lijkt me ook een super mooi en handig ding! Veel plezier ermee. Is nu toch te warm om wat anders te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben ik blij dat je nu ook verslaafd bent join the club.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben ik blij dat je nu ook verslaafd bent join the club.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou Linda ik heb er sinds een half jaartje ook eentje, en kan echt niet meer zonder!!! Hij zit altijd in mijn tas en zeker hier in Hongarije is het super gemakkelijk!! Als er ergens Wifi is ,kan ik even internetten. Op de heenreis heb ik een heel boek uitgelezen, mijn bankzaken doe ik op het ding. We waren aan het zwemmen in Tamasi, en Menno had een nieuwe batterij nodig voor zijn iPhone. Had hij allang nodig, maar toen kwam hij daar weer mee. Geen probleem, even een besteld en betaald online en het ding komt vanzelf door de brievenbus.... Straks waren we bij de Obi, zagen iets wat we misschien wel kunne gebruiken, dus gauw een foto gemaakt met het ding en het is opgeslagen. Ik maak er lijstjes in, van wat er mee moet naar Rooi en andersom mee naar Torvaj. Het lijkt wel of in aandelen heb, maar dat is niet zo, hahaha het is gewoon een makkelijk ding. En wij zijn allerwegen HIP!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. IK heb zo'n ding nog niet. Dus nog niet hip ha ha. IK zag er iemand foto's meemaken maar dat vind ik een beetje raar gezicht. Sorry Marti. Zo'n "groot "ding en dan ergens voor houden en klik. Maar ja wie weet als ik zo'n ding heb doe ik het ook. Nu gaat de laptop mee ja alleen niet naar de OBI of Mac . Hij blijft gewoon op tafel staan. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha,je hebt gelijk truus,het is geen gezicht,maar hij maakt wel mooie scherpe foto's ;-) (dus ik doe dat ook)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Linda Heb net even alles terug gelezen! Jullie hebben ondertussen weer heel wat meegemaakt zie ik ! Ja echt een Ipad is onmisbaar ;-) Ik heb de eerste waar je nog geen foto's mee kunt maken maar ik wil m niet meer missen. Het is zooooo handig!!
  Het is nog steeds lekker weer in Hongarije he!! Hier piest het weer eens van de regen!

  groetjes en tot mails!! Ans

  BeantwoordenVerwijderen