maandag 25 juni 2012

Moordenaars.....

Het moest toch gebeuren, nadat de varkens vele malen sterker bleken te zijn dan wij ooit ingeschat hadden, moest er nodig iets aan de vloer gedaan worden.
Alle bakstenen die erin lagen, hadden ze met hun stopcontact-neuzen eruit geploept.
Vandaag was het eindelijk niet meer zo tropisch warm, dus een heel geschikte dag ervoor.

Eerst moesten de varkens tijdelijk wat kleiner gaan wonen, een verbouwing brengt immers altijd wat ongemakken met zich mee, dus ook bij een varkens hok. Helaas waren de dames het er niet mee eens, dat kleine hokje, terwijl ze echt wel beter gewend waren. Luidkeels laten ze van zich horen, dus we doen alles om ze vrolijker te stemmen, zodat de mannen ondertussen konden beginnen met beton storten.Ze kregen bakken vol met sla en andere lekkere extraatjes, maar ze slurpen het weg of het niks is.
Een emmertje water er dan maar in om een lekkere modderpoel te creëren en kijk, dat vonden de dames geweldig.ze lijkt zo lieffff


De kippen kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen en eentje was er iets té nieuwsgierig en voor de ogen van de werkmannen werd er een kip vermoordt.
Ik ben vlug weggelopen toen ik het in de gaten kreeg, sommige dingen wil ik niet zien......stomme kip!
Achtduizend vierkante meter om rond te lopen en dan volop gaan voor de 9 vierkante meter waar twee monsterlijke varkens huizen die al een aantal van je kippebroertjes/-zusjes verorberd hebben, das vragen om problemen en een einde in de pörkölt bij één van de werkmannen, die daar absoluut geen bezwaar tegen had en helemaal blij was met het extraatje vanavond......Wij eten maar een karbonaadje.

Maar goed, de varkens moeten nog wel even geduld hebben, er mag nog even niet gelopen worden op hun spiksplinternieuwe vloer. Maar het is een hele verbetering.10 opmerkingen:

 1. Meteen dreigen met vroegtijdige slachting!!! Die trog is geweldig! Origineel denk ik? Enig idee of die tropische hitte misschien gedeeltelijk deze kant uit komt? Het lijkt wel herfst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jazeker origineel en die hebben ze ook gedeeltelijk gesloopt,maar die gaat ook in de reparatie. Is te mooi om weg te halen.
   Jullie mogen best wat van onze hitte lenen hoor. Wij snakken naar een bui en gelukkig begint het nu net te regenen!

   Verwijderen
 2. lin,

  oh oh wat een beesten. maar ze maken ze dood en eten ze niet op. ik wist niet dat het zulke moordenaars waren. was het een mooie kip of een hongaarse kip. en een karbonaadje is net zo lekker hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ze eten ze wel degelijk op hoor,maar die werkmannen hebben die kip uit haar lijden verlost en toen meegenomen.
   het was gelukkig een oude soepkip ;-)

   Verwijderen
 3. Wat een trutjes! Beetje boos over de verhuizing en dan meteen moord. En toch moet ik er wel om lachen....jij ook al.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh bahhhhhhhh eng zeg, niks voor mij dat zeg ik wel.............

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen ik het las moest ik toch wat lachen. Varkens die kippen vermoorden. En als ze de kans hebben nog opeten ook. Wat een valse monsters.Ik vertelde het tegen mijn Hongaarse vriendin en die wist dit ook. Dus het gebeurt meer. Maar ja je zal met zo'n stelletje zitten.Een bordje bij het varkenshok zetten. Gevaarlijk voor kippen ha ha.Maar je kot voor die criminelen wordt weer mooi. Maar waar is dan hun modderbad???Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nou, K wist het ook niet ;-(

  hun modderbad is in het hok waar ze nu zitten,heb net weer lekker water erbij gedaan voor ze.morgenochtend mogen ze weer luxe en ruim.....

  BeantwoordenVerwijderen