dinsdag 19 juni 2012

Stroomloos

Vanochtend werd ik wakker op mijn gewone tijd, half 5. Het was al aardig licht, het wordt hier in Hongarije ruim een uur eerder licht dan in Nederland. Daarentegen is het 's avonds ook eerder donker, maar voor een ochtendmens als dit boerinnetje: geen enkel probleem.
Ik lag even te bedenken wat ik allemaal ga doen vandaag, want: mijn mannetje komt vanavond weer thuis. Jeeeej!
Blij dat ie weer terugkomt, ik heb gisteren boodschappen gedaan en allemaal lekkere dingen in huis gehaald.Vaste gewoonte is dat ik eerst de pc aanzet als ik opsta en terwijl ie aan het ontwaken is en zijn ding gaat doen, zet ik koffie. Ik doe de stekker in het stopcontact en terwijl het me vaag ergens opvalt dat de lamp blijkbaar kapot is, omdat die niet aan gaat, druk ik op het knopje....niks.....huh...geen stroom!!! Bah!

En dan valt pas op hoe ontzettend je afhankelijk bent van stroom.
Want ik loop de keuken in om koffie te zetten, maar het is aardedonker in die keuken, dus daar is geen beginnen aan. Terug naar bed dan maar? Geen zin in.Ik kan niks, niet lezen, geen tv kijken....en het is nog zo vroeg..... Ik besluit dan maar alvast  mijn gewoonlijke ochtend-controle-rondje in de tuin te maken en besluit meteen het vee maar uit de hokken te halen. De varkens kijken met slaperige hoofden: wat is dít???? Wat een onmogelijke tijd! Maar voor een bak mais doen ze alles en ze doen wat varkens nou eenmaal vooral doen: zich op hun ontbijt storten. De ganzen zoeken hun weg naar buiten en klappen hun vleugels uit, luid kwetterd rennen ze door de tuin. De kleine ganzen haal ik uit hun hok en die blijven om me heen lopen,ze krijgen wat gemalen mais. De kippen mogen naar buiten en dan moeten de schapen nog los. Die hebben al het rumoer allang gehoord en die springen van blijdschap tegen me aan.

Ik loop genietend rond. Heerlijk,in de vroegte, de zon schijnt al lekker, alles is nog fris. Ik geef de planten water, vul de bakken van de dieren met vers water, spuit het terras schoon en loop even naar binnen. Hé, de stroom doet het weer.

En zo zit ik nu met een lekker bakkie koffie weer achter mijn pc-tje, vandaag in de verkeerde volgorde gestart, maar toch....wat zouden we moeten zonder stroom???? En ook: ik ben toch wel een beetje verslaafd aan mijn pc!

4 opmerkingen:

 1. ik ook, zonder laptop ben ik nergens!
  Maar is het wel heel mooi zo 's morgens, ben ik met je eens. Veel plezier vandaag met J.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ALs het eens niet werkt zie je hoe afhankelijk we zijn van stroom. Geen licht geen koffie.Je vrieskast en koelkast werken niet meer. En dan de laptop. Hier is dat ook het eerste wat ik doe . Laptop aan en koffie zetten.Och en ik had er niets eens erg in gehad denk ik als langslaper. Ik ben meestal voor half 9 mijn bed niet uit.En lekker dat J weer thuis is vanavond. Verwen hem maar met lekkere dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tja heel herkenbaar zonder stroom zitten,...........
  wat zijn we dan afhankelijk he.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, dat gebeurt hier wel eens, vooral bij onweer. Een paar kaarsen bij de hand is dan wel gemakkelijk. Maar gelukkig duren de storingen meestal niet lang!

  BeantwoordenVerwijderen