vrijdag 20 april 2012

Worm

Het was van de week weer eens tijd om de varkens te laten rennen buiten.
Dat is niet iets wat je zomaar kunt doen, daar gaat nogal wat voorbereiding aan vooraf. Alle obstakels moeten uit de weg, want alle losse voorwerpen vliegen door de lucht als ze eraan komen denderen, de tuinslang dient als kauwspeeltje, hekjes die ter bescherming om de appelboompjes in spee worden met één zwier uit de grond getrokken, emmers water worden omgegooid alsof het lege plastic bekertjes zijn, kortom: je zult weten dat de varkens buiten spelen.
Maar het is leuk om naar te kijken en we gunnen het ze ook,lekker even rennen.

Tot onze grote schrik hing er bij één varken een lange worm uit zijn kont. Het kostte even flink moeite om hem zover te krijgen dat ie even stilstond, zodat de worm in een potje kon worden bewaard voor latere inspectie.

En vandaag was het zover, de dierenarts reed langs en Krisztián riep hem, zodat hij even kon kijken naar de worm. Zoals we al verwachtten moesten de varkens even een entinkje hebben.
Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, maar de dierenarts had er een mooi apparaat voor, een stok met een ijzeren lus die om het stopcontact van de varkens ging.
Jullie mogen me dankbaar zijn dat ik foto's en geen film met geluid heb ervan, het gekrijs ging werkelijk door merg en been.

Maar goed, ze zijn ingeënt en ze kunnen er weer even tegen En dat voor nog geen 10 euro, moet je in Nederland eens om komen.......


5 opmerkingen:

 1. Haha maar bij een hond gaat het wel makkelijker en zonder dierenarts. Even een pilletje in een stukje worst. Maar dit is ook weer een aparte belevenis :-) Ze zijn trouwens wel groot geworden zeg! X Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hebben varkens ook wormen . Is dat hetzelfde als bij andere huisdieren. Makkelijk dat die dierenarts net voorbij reed. En ja varkens kunnen gillen. en hoe. Voor mij moet je dat echt niet op de film zetten hoor. Jullie maken wat mee. Wie heeft trouwens die worm in een potje gestopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dierenartsen zijn hier erg goedkoop, je snapt niet hoe ze het ervoor kunnen doen. Wel zielig dat gillen van de varkens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha die Truus, dat was ook het eerste wat ik dacht; wie heeft die worm uit zijn kont gehaald en in een potje gedaan.... maar een echte boerin draait daar haar hand niet voor om ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nou,dit heeft de boer zelf gedaan hoor,ik vond het dit keer een mannenwerkje....maar als ik alleen was geweest,had ik het wel gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen