donderdag 19 april 2012

Over soep en een pinceház

Ja,ik had erop kunnen wachten natuurlijk, de vraag hoe mijn bableves geworden is.
Ik was het heus, echt van plan. Ik had een grote pan water gekookt en we haalden de poten uit de kamra.
Maar toen ze op tafel lagen, keken Jan en ik elkaar aan....nee, we hebben het toch niet gedaan. Ik werd er misselijk van als ik er alleen al naar keek.
Krisztián vond het in de eerste instantie belachelijk, maar toen ik m vroeg of hij dan een haring wilde proberen, moest ie lachen en gaf toe dat ie dat ook niet zou doen.
Als iemand het gekookt zou hebben, zou ik het zeker wel proeven, maar ik was echt bang dat het niet zou smaken en dan is het toch veel werk voor niks.
Dus maar snel een groot bot uit de vriezer gehaald en heeeerlijke bableves gekookt.Gewoon, van een bot.Onherkenbaar als zijnde van een varken.

Verder gaat het lekker, de opknapbeurt van het pinceház schiet lekker op.
Om een idee te krijgen hoe het eruit gaat zien,even de deuren erin gehangen. Het is natuurlijk nog lang niet klaar,maar we krijgen nu wel een goede indruk hoe mooi het gaat worden. Wat zijn we blij dat we het niet afgebroken hebben.....

6 opmerkingen:

 1. Die báb met de pootjes komt vast nog wel een keer. Als het pootje onderligt in de pan met al het andere lekkers eroverheen, dan ben je snel overtuigd. Kippepootje doe je ook, ossenstaartsoep misschien ook, dan volgt dit ook nog wel. Ik heb het ook nog nooit gedaan hoor....maar ik zou meer moeite hebben met het hoofd. Huisje wordt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou,het is meer dat het zo met die tenen er nog aan en dan is ie ook nog gerookt,geen idee hoe dat in die soep smaakt....het hoofd daar ben ik nog lang niet aan toe....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou het ook niets vinden haha! Maar wie weet wen jij er nog wel aan ;-) Het huisje ziet er inderdaad geweldig uit!
  xx Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha ha je maakt wel van een groot bot bableves en van zo,n pootje niet.Je had er ook de tenen af kunnen hakken ha ha. Maar ik denk toch dat het wel lekker geweest zou zijn zo'n gerookt pootje. Heeft K ze nu meegenomen?????.
  pincehaz ziet er mooi uit.Wordt het nu ook nog wit gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jajajajaja,ik wéét het,ik vind het zelf ok achterlijk,maar jan denkt er net zo over hoor,die zag het ook niet zitten.
  k krijgt ze inderdaad mee.

  het pince ház gaan we wit maken ja,dan past het mooi bij de rest.

  BeantwoordenVerwijderen