woensdag 18 april 2012

Leuke klusjes

Je hebt leuke klusjes en minder leuke klusjes.
Niet leuke klusjes zijn opruimen, afbreken, een kamer witten, een waterleiding maken. Daar is niet veel lol aan te beleven, desalniettemin is het wel noodzakelijk natuurlijk.
Maar op het moment doen we echt leuke klusjes. Klusjes waar iets enorm van opknapt of een klusje wat weer iets toevoegd aan je genot als je in je tuin loopt. Want we doen alleen maar buitenklusjes natuurlijk.
Ondanks dat de voorspellingen op internet steeds veel regen beloven, blijft het nagenoeg steeds droog. En kunnen we dus nog steeds verder gaan. Ook de temperatuur is niet verkeerd, soms een trui of een vest erbij,maar dat is het dan ook. Wij dan he, Hongaren lopen bij 17 graden nog met mutsen en sjawls te sjouwen.

Het project pince-ház, loopt zeer naar wens. Krisztián schiet lekker op en is druk met smeren en poetsen. Jan heeft de deuren eruit gehaald en eens even onder de loupe genomen. Ze konden wel een opknappertje gebruiken, dus werden ze eerst van slechte plekken ontdaan en daarna met nieuw, oud hout weer gerepareerd.
Geschuurd, gebeitst, gepoetst. En wat worden ze moooiii!!!!


Ook bracht ie van de week de door mij felbegeerde geraniums mee. Heel lief natuurlijk, maar ik had niks om ze in te doen. Dus werd er even van een paar planken een plantenbak getimmerd.
Zo heerlijk is dat hier, je hebt alles bij de hand, je gooit hier nooit iets weg, want je hebt ruimte genoeg om het te bewaren,terwijl het toch niet in de weg staat. Dat is het verschil met ons stekje in Nederland. Als we daar een klusje gedaan hadden, moest je alles weggooien,want je kon het gewoon door stom ruimtegebrek, niet bewaren. Dus bij het volgende klusje moest je weer alles nieuw kopen.
En zeg nou zelf, die oude dingen  hebben toch veel meer romantiek dan die moderne, glimmende nieuwe spullen?

4 opmerkingen:

 1. Erg mooi die deuren. Het wordt een super pince ház! Onze geraniums zijn ook nog klein, maar voordat je het weet heb je een mooie kleurenpracht in de vensterbank. En wat dat bewaren betreft heb je gelijk, we hebben zoveel plek, één nadeel, vind alles maar eens terug.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan me voorstellen dat je er enorm van geniet :-) Dit project wordt ook weer prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eigenlijk is het grote voorbeeld van hergebruik. Echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat ziet er goed uit en het heerlijke gevoel ken ik wel uit frankrijk.......... ook zo heerlijk doen wat je wil en ruimte zat.
  mooie plantenbakken nu maar groeien met die bloemen

  BeantwoordenVerwijderen