dinsdag 17 april 2012

Hongaarse varkenspoten

Ze hangen al maanden in de kamra (Hongaarse voorraadkast) te hangen. Alsof het heel gewoon is. Varkenspoten. Ze hangen in een hoekje verscholen, zodat ik ze niet hoef te zien.
Het is misschien gek en het is zeker weten hypocriet, maar ik vind ze een beetje eng. Het is nog zo herkenbaar als zijnde een onderdeel van een varken.
Als ik een karbonaadje bak, denk ik helemaal niet aan een varken, dat is gewoon een karbonaad.

Laatst had ik een discussie met iemand, die het raar vond dat ik mijn eigen kippen opeet. De (inmiddels bekende) discussie laaide weer op en toen ik haar vroeg of ze wel wist hoe die zielige plofkippen die je bij de Tesco koopt, aan hun einde zijn gekomen en wat voor kwaliteit van leven die hadden gehad (géén!!!) zei ze: 'ja,maar ik koop nooit kip bij de tesco, alleen filet'.....Dat geeft wel aan hoe je je kop in het zand kunt steken wat betreft je eigen grenzen.

Maar goed, de varkenspoten. Krisztián vertelde dat je er heerlijke bableves (Hongaarse bonensoep) van kunt maken. Dus toen ik zei dat ik dat een beetje eng vond, snapte hij er niks van.Ik hem even uitgelegd dat wij bijvoorbeeld in Nederland zoute rauwe haring eten. Hij kon zich er niks bij voorstellen. Dus even Youtube ingeschakeld. Er ging een wereld voor hem open.
En eerlijk gezegd...als ik er door zijn ogen naar kijk, naar het eten van een rauwe vis,  kan ik me dat goed voorstellen, want gewoon een rauwe vis zo opeten, is dat niet veel gekker dan varkenspoten in de soep?

Dus het gaat gebeuren, morgen....bableves van varkenspoten.....ik zal jullie op de hoogte houden.


7 opmerkingen:

 1. Dat zal zeker heel lekker worden! Doe je er nog ander varkensvlees in? Beetje pittig met paprika, en het is er nu wel weer voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja,lekker pittig met paprika,uien en verse pepertjes,hmmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doe je ook nog iets met de oren/hoefjes/longen e.d voor de honden?
  Ik koop hier vaak varkensoren of gedroogde long voor ze....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja hether, ze hebben al veel gehad inderdaad,maar hier wordt eigenlijk niks weggedaan van het varken, ze eten hier alles, ook de kop....brrrrr.....die hebben we in zijn geheel weggegeven....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zal die bableves lekker smaken met zo'n poot erin. Vroeger deden we die ook in de erwtensoep.En werd later kaalgeplukt en het vlees weer in de soep. Maar hier krijg je de poot zo op je bord. Brrrrrr.Maar Linda toch de kop weggeven. Wat denk je van een lekker gebakken oortje of snuitje. Cor kreeg zo'n oor op zijn bord en had gelijk genoeg gegeten ha ha.Eet smakelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja ik weet het truus, de snuit, de wangen,de oren,brrrr.....nee,van mij mogen ze het hebben,ik ben bereid tot veel,om te integreren,maar dit sla ik even over.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En hoe smaakte de bableves met varkenspoot of is hij nog niet gemaakt????

  BeantwoordenVerwijderen