maandag 23 april 2012

Pécs

Ik wilde al heel lang een keertje naar Pécs. Pécs is een bezienswaardigheid op zich,erg toeristisch en normaal hoeft dat voor mij helemaal niet, maar sommige dingen wil je gewoon een keertje zien. Nou is mijn mannetje niet zo erg van de bezichtigingen en helemaal niet van de lange autoritten, maar gisteren zijn we dan toch gegaan, het kon mooi in combinatie met de boodschappen.We vertrokken al vroeg op weg naar 'de' markt in Pécs. Al snel zagen we de markt, het was werkelijk enorm. Ook de rij auto's was enorm, maar dat hadden ze goed onder controle die Hongaren, want we waren heel snel binnen en konden de auto op een enorme parkeerplaats kwijt. Daar werden we meegesleurd in de drukte op de bloemetjes markt, terwijl ik me ondertussen afvroeg hoe dit zou zijn in het hoogseizoen.
Heel erg veel kramen met kleding, die konden we overslaan, want daar hadden we allebei (gelukkig) geen behoefte aan. De rommelmarkt was erg leuk en de dierenmarkt vond ik ook leuk, kuikens, gansjes, eendjes en...hondjes. Ik moest en zou toch even kijken en het was maar goed dat Jan erbij was, want anders had ik een klein Fantaatje meegenomen, wat een schatje.......

Daarna zijn we naar de Tesco en de Lidl geweest, lekker de boodschappen ingeslagen voor een paar weken. We merken wel dat het weer warmer is, want de drankvoorraad moet nu vaker aangevuld worden.
Met een volle auto weer teruggekeerd, ik vond het erg leuk om gezien te hebben en het is zeker een aanrader voor iedereen die van markten houdt.

Vandaag is het weer een stralende dag, we treffen het enorm met het weer, want we zijn iedere dag de hele dag buiten en het is lekker warm, gisteren heeft het in de middag en avond behoorlijk geregend en je ziet werkelijk waar alles opknappen buiten, wat waren we blij met de regen, want het was zó ontzettend hard nodig. Nooit gedacht dat ik nog eens zou juichen als het zou gaan regenen......

Het huisje wordt echt prachtig, de voorkant is nu helemaal gestuukt en nu kunnen de zijkanten onder handen genomen worden.
We hebben inmiddels ook een bestemming voor het huisje, het wordt een eenvoudig gastenverblijf.
Een soort extra slaapkamer dus.
2 opmerkingen:

  1. ik vind de rommelmarkt ook het leukst, vooral het stukje waar de particulieren staan.
    Klopt, voor jullie is het een behoorlijk eind. In Kaposvár is ook op de zondagen een markt, niet zo groot maar ook wel leuk en dichtbij!
    Hier schijnt de zon ook al weer en gisteren ook een behoorlijke bui. Ook goed voor het onkruid....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben je niet meer in de binnenstad geweest ?. Ik ben gek op rommelmarkten. Heb je nog kittens gezien.? Leuk idee slapen vlakbij de wijnkelder. Makkelijk rol je zo in bed. ha ha

    BeantwoordenVerwijderen