zaterdag 3 maart 2012

Voorjaar in het hoofd

Gisteren hadden we een prachtige dag. Het Hongaarse zonnetje deed zó haar best en ondanks wat lichte bewolking af en toe, was het een aangename voorjaarsdag. De thermometer in het zonnetje op ons terras, gaf zelfs even 25 graden aan....heerlijk!De ochtenden zijn wel koud, maar de temperatuur loopt snel op en dat is leuk, want dan kunnen de kuukjes lekker naar buiten.

J is begonnen met het voorzaaien van onze moestuin in spee. paprika's, uien, tomaten,pepers en nog meer leuke dingen om in je tuintje te hebben staan.
Het is voor ons de eerste keer, dus het is allemaal in de onderzoekende fase, of liever gezegd: we doen maar wat.

Dus hij had bedacht dat de bewaarde eierdoosjes, die we hier nou eenmaal bewaren omdat we hier álles bewaren, wel goed dienst zouden kunnen doen als voor-zaai-bakken. Keurig stickertje erop, zodat we later nog weten wat het is en voila:En later deze week vond hij op de zolder van omi, waar we overigens nog veel meer nuttige dingen vonden, een soort van houten kist-achtig geval wat makkelijk voor een soort kasje door kon gaan.
Even nieuw plasticje erop, klaar!Dus...laat het voorjaar maar komen, we hebben zin in de moestuin.

3 opmerkingen:

 1. Wat een handige kasjes, ideaal zo'n zolder van omi! En die eierbakjes zijn ook superhandig. Wordt vast goed die moestuin. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. misschien heeft Omi ze ook al gebruikt als "Kasjes." Leuk hoor zo'n Omizolder waar alles bewaard werd. Ik wilde je al vragen of je begonnen was met zaaien. Succes en het zal wel lukken. Ook van mij een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat doen de kuikentje het goed zeg! Wat een schatjes zoals ze daar in het lekkere zonnetje zitten! Ik denk dat dat wel gaat lukken met die eierdoosjes, ik vind het wel slim van Jan! Komt wel goed daar met de oogst :-)
  Nog een fijne zondag! En die 25 graden, daar ben ik natuurlijk stikjaloers op....

  BeantwoordenVerwijderen