vrijdag 2 maart 2012

Prijs!

We doen al jaren en jaren mee met de staatsloterij. En natuurlijk, net als iedereen, winnen we nooit iets.
En op een gegeven moment was er op tv zo'n leuke kansberekening, bijvoorbeeld dat de kans dat je in de staatsloterij een fatsoenlijke prijs met wat leuke nullen zou winnen, net zo groot was als de kans dat je een chinees op klompen tegenkomt, op de fiets met een bos tulpen in zijn hand terwijl ie een Hemaworst aan het eten is.....zoiets in die sfeer....NUL kans dus.

Zwaar gedesillusioneerd kochten we een paar jaren geen lot meer. Totdat we in Hongarije huizen aan het kijken waren. Nou heb je niet meteen een miljoen nodig om hier een huis te kopen hoor, integendeel, maar wat extra geld is altijd meegenomen en wie zegt er dat ik een miljoen wil winnen???
Het mag best iets minder zijn, we zijn niet zo hebberig en gunnen een ander ook wat.
Dus...kochten we weer eens een lot. De kinderen, nu iets ouder en meer besef van het gemak van geld hebben, wilden ook meedoen, dus we kochten gezamenlijk een lot. De eerste keer na jaren en jaren en raadt eens wat: er viel, tot onze stomme verbazing,  honderdtien euro op! De kinderen helemaal in de wolken en wij ook. En omdat je er toch, zelfs hier in Hongarije, geen huis van kon kopen en wij nou eenmaal niet van die spaarderige types zijn, besloten we het geld meteen maar uit te geven en met de kinderen uit eten te gaan. Daar moest dan wel weer geld bij en een lot kost natuurlijk ook 15 euro, maar goed, dáár zeuren we dan niet over, het was toch leuk.
Helaas voor de kinderen, die nu dachten dat je iedere keer wanneer je een lot koopt een leuk prijsje in de wacht kon slepen, was dit meteen ook weer de laatste keer dat we iets gewonnen hebben.
Ook in alle andere loterijen piesen we naast de pot. Maar....nou heb ik dan toch eindelijk iets gewonnen en wel dit:
Een award die ik kreeg van HAAR , een hele leuke weblog over haar belevenissen in haar huis in Hongarije, met het verzoek om de award uit te reiken aan een blog die ik zeer waardeer en die dan op zijn/haar beurt de award mag plaatsen op zijn/haar blog (met vermelding van beide links).

Ik hoef er niet lang over na te denken, want de blog die ik het liefste lees is van HAAR.
Ook een Nederlandse, woonachtig in Hongarije en afgelopen zomer hebben we elkaar ook ontmoet, een hele gezellige dag gehad met veel wijntjes en geklets. Heel erg de moeite waard om de blog eens te bekijken, leuke manier van schrijven en altijd leuke verhalen en foto's met veel regelmaat een nieuwe blog.
Ik hoop dat zij er ook blij mee is, ik in ieder geval wel.

6 opmerkingen:

 1. hahah
  ik heb ook 125 gulden gewonnen. Of eigenlijk mijn man.
  Hij had en 12 goed in de toto. We wisten niet wat het bedrag zou zijn. Dus we hadden in onze dromen al een auto gekocht en weet ik allemaal wat. Wat een ontnuchtering toen we maar 125 gulden kregen. Daar konden we maar amper een mixer van kopen. hahaha. Tja sommigen hebben altijd geluk in t spel. Maar wij ook niet
  Groetjes Bernie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hee Bernie, wij zijn gewoon gelukkig in de liefde ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben er zeker hartstikke blij mee. Het is altijd fijn om te weten dat wat je schrijft ook nog gewaardeerd wordt. Ik ga gewoon door en misschien dat deze prijs nog wel meer lezers oplevert....
  Heel erg bedankt Linda en het leesplezier is wederzijds!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja,dat is heel gebruikelijk in blog land...elkaar Awards uitreiken. Toch stukje waardering,of niet?!
  Wat prijzen betreft...vallen wij ook altijd buiten de boot...ach,dat mag ik niet zeggen...postcode loterij ooit een beker Ben&Jerries ijs (heerlijk) en af en toe met de staatsloten 7,50 erbij....pfff....als we al dat geld van maandelijkse loten eens in een potje hadden gedaan.....
  Hmmmmm......Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee wat leuk, Een award voor je log. Het leest ook heel lekker weg, En adt jij hen verder gegeven hebt aan de pastorie mooi. Ik lees haar ook altijd. En winnen ja laatst een paar pakken soep en een paar rookworsten in de postcodeloterij.Waar zijn je foto's gebleven of ligt het bij mij. Groetjes uit een mistig Zeeland.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. welke foto's bedoel je truus? van de blogjes hieronder?
  Ik heb er een dingetje(weet niet hoe het heet) tussen gedaan, er staat in het rood nu : 'meer lezen' als je erop klikt, komt het tevoorschijn. Dan laadt de pagina sneller bij het opstarten.

  BeantwoordenVerwijderen