zondag 4 maart 2012

Hongaarse CSI

Het hield het hele dorp al dagen bezig. Een dief in ons Hongaarse dorp, dat gaf een hoop commotie. Tot nog toe hebben we begrepen dat er nooit ingebroken wordt hier, dus we voelden ons redelijk veilig. En dat maakt minder waakzaam natuurlijk, zelfs een beetje nonchalant. We laten gewoon het hek los als we weggaan, we vertrouwen natuurlijk ook een beetje op ons bewakingssysteem in de vorm van Gijs en Katrien, die de hele buurt bij elkaar gakken als er wat loos is. We doen vaak de deuren niet eens op slot, we hebben immers drie wakende teckels in huis.
We laten alles slingeren, in de veronderstelling dat alles veilig is.
Maar wat bleek...er was toch een dief.
En als een ware Sherlock Holmes heb ik me in 'De Zaak' vastgebeten.
Allereerst de plaats delict onderzocht.

nest met maar vier eieren
Het ganzennest in de stal. Iedere keer verdween er een ei. Na veel speurwerk vonden we her en der een ei terug, weliswaar in uitstekende staat, maar toch.

De slachtoffers, Gijs en Katrien, waren diepbedroefd. Doen ze zo hun best om een gezin te stichten, is er iemand die ze dat blijkbaar niet gunde.

De slachtoffers

ei gevonden....We legden het ei weer terug en vervolgens verdween er weer eentje. Toen hebben we de getuigen, de buren even aan de tand gevoeld.

getuigen Szalonna en Sonka in de zaak: 'de eierendief!'
Maar Szalonna en Sonka konden ons ook niet heel veel meer vertellen.

Tot gisteren de dader is opgepakt. Het was een heterdaadje, zoals we dat noemen. En om hem te straffen zetten we hem gewoon met foto én naam als bewijsstuk op internet. Dat zal m leren!

de dader: Buckler!

12 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verhaal! Waarom zou Buckler dat nou doen? En zo lief dat hij de eieren niet kapot maakt....er zit vast een plan achter, een echt motief dus!
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tja,waarvoor doet ie dat,das een goeie vraag.....misschien ter voorkoming van nog meer ganzen die zíjn lekkere hapjes opeten???

   Verwijderen
 2. Haha, leuke foto's :)
  Het is bijna pasen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zou dát het zijn??Hij is vast aan het verzamelen,hihi....

   Verwijderen
 3. CSI Kisbarapati....
  hihi....hoe geweldig! Buckler wilde spelen zeker?? Moet ie nou ook "voorkomen"? of wordt er geen aanklacht ingediend??
  In elk geval wel een leuk verhaal voor verjaardagen en zo!!!
  doei!!!
  Ina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We overwegen nog of we hem voor het gerecht slepen...ach nee,hij is soms ook wel heel erg lieffff......

   Verwijderen
 4. Volgens mij weet hij ook de weg naar Somogyacsa, we missen sinds een week een paar blikjes bier (alcoholvrij van een grote Nederlandse brouwer..) en een fles advocaat. Goed dat ik weet hoe ie er uit ziet!

  Bedankt voor het speurwerk.
  Gr. Wouter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, hee wouter, als ik hem ermee betrap, zal ik ze terugsturen.....hoewel...misschien alleen het alcoholvrije bier, de advocaat houd ik zelf.....wij zijn niet zo alcoholvrij ;-)

   Verwijderen
 5. Heerlijk verhaal. Ha HA HA .Mooi dat hij ze niet kapotmaakt en opeet. Maar misschien wil hij ze wel verstoppen voor slechtere tijden. Je moet maar eens een ernstig gesprek onder 4 ogen met hem voeren. Groetjes Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, die Buckler, hij zal denken, als er nog meer van die ganzen komen, word ik stapelgek van dat getetter! Ik jat gewoon de eieren :-)
  Wa heb je toch grappige beestjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het levend spul laat hij lopen en wel eieren jatten! Hahahah!!

  BeantwoordenVerwijderen