donderdag 22 maart 2012

Stoer!

Het was een spannende dag. Mijn eerste werkdag hier in Hongarije als pedicure.
Beetje nerveus was ik wel, tenslotte ga ik toch maar even in een ander land, in een andere taal bij mensen die ik helemaal niet ken, hun voetjes verzorgen.
Ook al zenuwachtig voor het parkeren, ik ben niet zo'n coureur en het zou de eerste keer niet zijn dat ik een paaltje over het hoofd zie. En ik wist dat het een vrij smalle straat was, dus het baarde wat zorgen.
Gisteren alle spullen klaargezet, ook al onzeker of ik alles wel bij me had en niks vergeten was uit Nederland mee te nemen,  maar ik kon voor de dag komen,alles was keurig in orde.

Maar ook spanning, omdat het allemaal Duitse klantjes zijn en mijn Duits, daar ben ik nou niet bepaald heel erg zeker van.

Mijn witte uniform op het allerlaatste moment aangetrokken,want hier zie ik kans om binnen 3 seconden onder de modder of pootafdrukken van de honden te zitten.

Een kwartier te vroeg reed ik voor de deur van mijn eerste klantje. Prachtig huis, parkeren ging ook goed en ze was ook nog thuis. Flinke problemen aan haar nagels en mijn zenuwen waren meteen weg,want niets is leuker dan mensen die veel pijn hebben, er vanaf te helpen.Ze was helemaal gelukkig toen ik klaar was en dit keer pijnvrij bracht ze me persoonlijk naar mijn volgende klant. Ze hadden namelijk onderling een datum geprikt, want ik kan niet zo'n eind voor één klantje gaan rijden, mijn auto rijdt tenslotte niet op water.

Het volgende leuke huis was aan de beurt en ik werd door klant nummer één, de hemel ingeprezen terwijl ze me afleverde aan nummer twee.
Die had wat minder problemen, dus dronken we na de behandeling gezellig even wat op het terras, waar het in de ochtend al 24 graden was.

Zij wees me weer naar nummer drie en vier en nadat ik die ook naar genoegen had behandeld, reed ik voldaan weer naar huis.
Met een blij en trots gevoel. Blij om dat het zo ontzettend leuk was en trots op mezelf omdat ik een aantal jaren geleden nooit voor mogelijk had gehouden dat ik dit zou doen in mijn eentje. Mijn angst om de Duitse taal te spreken ook overwonnen en ik voelde me superstoer!

Ik heb het mooi wel even gedaan, in Hongarije in mijn eentje aan het werk bij Duitse klanten! Há!

9 opmerkingen:

 1. Wat goed!!! Van harte gefeliciteerd. Dit zal zich wel rondspreken en voordat je het weet zit je vol met klanten. Echt heel leuk voor je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor je het weet heb je weer een hele klantenkring opgebouwd want tevreden klanten vertellen het altijd door. Moest je ver rijden naar je klanten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nee,ik denk zo'n 10 km bij ons vandaan.goed te doen dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nagyon jol!!!
  Met handen en voeten je verstaanbaar maken, kom je een heel end ;)
  En? betalen ze goed, de duitsers? of krijg je een Hongaars loontje?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hardstikke goed van jou. En als de duitse dames tevreden zijn volgen er vast meer. Leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat fantastisch van je dat heb je maar weer goed gedaan. En.....uh ik mis je wel ik heb een afspraak gemaakt bij Chantal het was al weer ruim 10 weken geleden ppfftt. Veel succes in je werk Linda ik gun het je zo groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed Linda! Jammer dat je zo ver van ons vandaan zit!

  BeantwoordenVerwijderen