zaterdag 24 maart 2012

Gekke varkens

Ik zag op tv de eerste beelden van de Nederlandse koeien die naar buiten mochten. Wat een geweldig gezicht was dat.
Dat bracht ons aan het nadenken over de varkens. Het was de bedoeling dat ze buiten zouden lopen, maar we ontdekten al snel dat dat niet zo eenvoudig was als het in de eerste instantie leek.
Varkens zijn namelijk nogal lomp. De fijne motoriek van mijn kinderen was altijd vrij beroerd, zo deelden juffen op het basisonderwijs ons iedere keer bij de tien-minuten-gesprekken mede, maar dat was echt helemaal niets vergeleken bij de fijne motoriek van een varken. Die hebben het namelijk helemaal niet. Ze lopen en ze lopen gewoon dóór......echt letterlijk. De hekken die we hebben staan zijn gewoon ongeschikt, daar hoef je geen techneut voor te zijn. Dus helaas, het was er nog niet van gekomen. Maar gisteren hadden we het erover met de werkmannen bij ons. Die vonden dat we het best konden proberen en we dachten dat het wel een goed moment was, omdat we nu met 4 mannen en ikke dan, makkelijker het overzicht konden houden  en ingrijpen wanneer nodig. Want je moet er niet aan denken dat er eentje ontsnapt en het bos inrent.
Zo gezegd, zo gedaan, ze mochten los....en wát een geweldig gezicht was het zeg.
Ik heb echt intens genoten......zoek de verschillen....
Amstel kan het goed met ze vinden, hij loopt de hele tijd achter de dames aan.

Hier filmpjes van de eerste keer naar buiten;

video


videoJan heeft een modderpoel voor ze gemaakt:
video


video
4 opmerkingen:

 1. Fantastisch! Vooral de modder vonden ze echt geweldig. Mogen ze nu vaker naar buiten als er genoeg mensen in de buurt zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, ze zijn vandaag ook buiten geweest en we waren met zijn tweeën,maar het is gelukt, ze zijn weer binnen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Al het beestenspul zo los door elkaar en wat een leuke filmpjes, vooral die met de modder! Ze zijn echt lief. En wat leuk dat de tecks goed met ze kunnen opschieten.
  Prettige dag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha wat grappig zeg! En jullie hebben net zoveel plezier als de varkens zelf! Nog even en Linda springt erbij in de modderpoel :-)

  BeantwoordenVerwijderen