zondag 18 maart 2012

Kip of haan?

We hebben veel bekijks, met het beestenspul in de tuin. Regelmatig staan Hongaren die langs ons huis lopen met of zonder kinderen, ons beestenboeltje te bewonderen.
De teckels, de kuikens en de ganzen die door elkaar heenlopen, het is een leuk gezicht en met het prachtige weer wat we nu al een tijdje hebben, is het een genot om in de tuin te zitten en het allemaal te aanschouwen.
Natuurlijk hebben hier veel mensen kippen lopen, maar dit merk kip, een Brahma,  loopt hier nergens rond, dat was ook de reden dat we de eieren meegenomen hebben uit Nederland en hier in de broedmachine hebben uitgebroed.
We zijn trots op ons eerste eigen broedsel, de kuikentjes doen het goed. Voor zover we nu kunnen beoordelen zijn het 4 haantjes en 3 hennetjes, de 4 witte kuikens hebben allemaal een staart, de anderen niet.
Als het goedgaat houden we allevier de haantjes. omdat er nog heel wat kippen bijkomen binnenkort, zou dat moeten lukken. Gaan ze vechten, dan moeten ze helaas in de pörkölt.....

Maar het leuke is toch, dat het allemaal losloopt, dit zijn nu echte vrije uitloop-kippen en mochten ze geslacht moeten worden, dan hebben ze in ieder geval een mooi kippenleven gehad.

zullen we samen eten?

nou,vooruit dan maar....

nog een bordje?

samen zullen we alles delen

duidelijke haan

duidelijke hen...gelukkig,want dit is onze huiskip!

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto's, zo apart dat de tecks het allemaal goed vinden!
  En inderdaad, de dieren hebben een mooi leven bij jullie, heerlijk los op het erf.
  Het wordt weer mooi weer vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die foto's. En ik denk dat de hongaren niet weten wat ze zien .Alles zo vriendschappelijk met elkaar. Geen hond die gromt en hapt.Vredig allemaal. Maar waar zijn Gijs en Katrien???

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gijs en katrien waren even een eindje verderop. sinds de matpartij met pien, zijn ze iets meer op zichzelf en dat bevalt ons allemaal goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een grappige kippetjes zeg haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk buitenleven!!!
  Bij ons werden 3 hanen pörkölt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. How zie je dat nou? het verschil tussen haan en hen? als ze wat ouder zijn zie ik het ook wel aan de kam, maar nu nog niet. Mooooi, die pootjes....

  BeantwoordenVerwijderen