maandag 19 maart 2012

Hongaren en beton

We proberen langzaam maar zeker alles naar onze zin te klussen.
En er is al veel gebeurd, maar er is nog steeds genoeg te wensen over en dat moet ook, das alleen maar leuk.
De lol ervan is juist, dat je iedere keer weer een beetje de boel ziet opknappen.

Hongaren hebben de gewoonte om alles van beton te maken. Het looppad door de tuin, de oprit voor de auto, het terras, de veranda....makkelijk en vooral: goedkoop! De restjes beton pleuren ze overal neer, zodat je het ook later overal weer tegenkomt.Randje hier, hoopje daar...zonde om weg te gooien natuurlijk.Langzaam maar zeker vervangen we het beton door steentjes, wat wij dan weer veel mooier vinden en wat ook weinig kost, want die steentjes, daar hebben we er een heeeeeeleboel van, namelijk de restanten van ingestortte hokjes en muurtjes. Dus hebben we er al paden door de tuin van gemaakt en trappetjes en een randje rondom het terras.

Voor de keukendeur ligt ook een betonnen terrasje. Heel lelijk en wel in 5 lagen.

Dus daar wilden we ook graag steentjes hebben,want je kunt echt lekker de hele dag in het voorjaarszonnetje zitten voor de keuken.

Dus het begin is gemaakt.....

eerst alles gelijk maken

het moet eerst een zooitje worden....


hier krijg je al een indruk hoe het gaat worden...

5 opmerkingen:

 1. Wordt heel mooi! Wij hebben ook een lelijke betonnen stoep. Die gaat er eerdaags ook uit. We heben helaas geen steentjes in voorraad.....Jullie voegen de stenen wel met cement zo te zien?
  Lekker zo'n terrasje vlakbij de keuken.
  Veel plezier met deze klus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er al heel mooi uit en veel gezelliger: die steentjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je al die stenen bewaard hebt. Nu kan je er wat moois van maken. Ben je alleen niet bang dat de cement in de winter kapot vriest.Dat zie je zo vaak in H.Onze tegels lagen de vorige winter ook los. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan doe je er toch weer een beetje nieuw cement (geen beton,maar cement zit ertussen) tussen???
  Het viel ons ook op dat het alleen lelijk wordt op de plaatsen waar je de sneeuw laat liggen.dus goed sneeuwruimen....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Krijg er een betonkop van haha, maar een molentje komt hier inderdaad goed van pas. Was een van de eerste dingen die ik hier ( gebruikt) heb aangeschaft. Is inderdaad niet altijd even mooi, maar ook betonverf doet wonderen. Stenen erop zij super ( als je de hoogte "kwijt" kunt. Maar vaak inderdaad vriest de boel enigszins kapot. Zo blijven we bezig zal ik maar zeggen..... Ziet er overigens goed uit! Zal het eens met eigen ogen bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen