woensdag 1 februari 2012

Verschil van (Hongaarse) mening....

Volgens K moesten we iedere dag een emmer voer mengen met warm water en dan aan de varkens geven. We konden dan de etensresten toevoegen.
De eerste avond gingen we dus de varkens hun eten geven. Ze hadden erg weinig interesse en dat vonden we vreemd, want ze zouden best honger moeten hebben.
We gooiden wat korrels in de bak en ze vielen er gretig op aan.
De volgende dag heb ik maar eens even op internet mijn vragen op een forum gelanceerd en kijk, daar kwamen we erachter dat onze biggen gewoon korrels mogen hebben.Dit tegen K gezegd en wat blijkt: in zijn veronderstelling is het veel goedkoper om korrels te mengen met water,want dan zet het uit en krijg je een grotere hoeveelheid.
Wij uitleggen dat het geen bal uitmaakt,dat je ook gewoon die korrels zo kunt geven met een bak water ernaast,maar hij was niet te overtuigen.
Ook wil hij niet dat we de biggen teveel buiten laten lopen,want dan worden ze niet snel genoeg vet. Nou,dat kan ie vergeten,want ze gaan gewoon lekker naar buiten en ze krijgen gewoon brokken. Ik wil me best aanpassen hier,maar er zijn grenzen natuurlijk.

De biggen komen lekker los,ze eten al uit mijn hand en raken steeds meer gewend aan me.
Ik ben er wel achter waarom boeren een over-all dragen,jee zeg,wat word je vies van een kwartier in zo'n hok, je ziet er meteen zelf uit alsof je in de modder hebt liggen rollen.
Aangezien ik een over-all heb,ga ik die ook maar dragen dus, ik voel me al een echt boerinnetje tegenwoordig.

14 opmerkingen:

 1. Groot gelijk! Gewoon je eigen idee volgen. En als ze buiten lopen, ontwikkelen ze meer spieren dan vet en spieren zijn zwaarder dan vet....dat weten we toch allemaal haha???!!!
  Katinka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha,jazeker is dat zo,ik heb ook heeeeel veeel spieren ;-)

   Verwijderen
 2. He Linda, ik had nooit verwacht dat je echt een boerin zou worden...
  Wat zijn jullie volgende dieren die jullie nemen???

  Groetjes

  Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja,het begint er al op te lijken he?
   We krijgen straks kippen en in maart ook nog lammetjes,leuk he?

   Verwijderen
 3. IK denk dat K alleen maar spek en vlees ziet in die biggetjes. En als ze te veel beweging krijgen komen ze niet genoeg aan. ha ha.zo mogelijk in een klein hok zonder te veel beweging dat zie je daar toch allemaal. Tenminste bij onze buurvrouw wel hoor, Een klein binnenhok en ook ee klein buitenhok.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. klopt,dat is ook zo,vorig jaar had hij er eentje staan,het dier paste precies in het hok,kon zich niet eens omkeren,zooo zielig. dat moeten ze natuurlijk zelf weten,ik snap het best,maar als ie bij mij staat en ik ervoor zorg,dan gaat het op mijn manier....;-)

   Verwijderen
 4. he,he ...dit is de goede weg. Aanpassen oke, maar compleet luisteren naar een ander is nooit goed. Jezelf blijven anders gaat het je het op den duur tegen staan. Wanneer je teveel over je heen laat lopen hebben zij absoluut op langer termijn geen respect meer voor je. Eerst krijg je wat gepruttel maar men stapt daar vanzelf over heen. Ze trekken de schouders op en vinden die Nederlanders maar rare lui. Als het op ten duur uitwijst dat je gelijk hebt veranderd hun mening vanzelf. Heb hier in mijn eentje(jacco werkt in Nederland) al meer dan 4jaar vreemd gedaan,hihihi...maar nu zie je dat ze zelfs dingen gaan over nemen. Dus...gewoon jezelf blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja,dat merken wij inmiddels ook wel, ze denken dat ze alles weten,maar dat valt nog best vaak tegen ;-)

   Verwijderen
 5. Oooo lin, het lijkt mij zooooo moeilijk. Je gaat je toch hechten aan de varkens. Maar dan...moet je ze eten. Ik weet dat het de goede volgorde is....maar toch !!! Misschien ligt het gewoon aan mij hoor. Ik eet alles behalve konijn. Laatst reed ik met mijn schoonvader, liepen er lammetjes in de wei. Hij zei....mmmm lekker broodje shoarma.... Tja...dan smaakt zo'n broodje mij ook ff niet meer :-) Wel leuk om te horen hoe het met jullie gaat. Liefs van ikku !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, je eet dus geen konijn??? Vindt je het dan niet zielig als ze een varken slachten dan???? Nee geer, dan moet je vegetariƫr worden,dan mag je dat vinden,haha. Maar ik snap het wel hoor,ik dacht er ook eerst zo over,maar als je hier bent word je vanzelf makkelijker. Mijn grenzen liggen bij zelf slachten,dat ga ik gewoon nooit doen.....

   Verwijderen
 6. Ja boerinnetje het gaat je goed af en erg leuk hoe je het beschrijft geweldig. Groetjes uit koud Amersfoort

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja boerinnetje je doet het geweldig groetjes uit een koud Amersfoort

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Uit Hongaars oogpunt heeft K gelijk wat betreft het rondscharrelen van je kleintjes, het komt het vet niet ten goede, de smaak des te meer,maar dat zal K een worst wezen.
  Met het voeren van de brokken kan K gelijk hebben als er geen volledige spies vertering op gang is gekomen, dus analyseer de stront gewoon even. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Uit Hongaars oogpunt heeft K gelijk wat betreft het rondscharrelen van je kleintjes, het komt het vet niet ten goede, de smaak des te meer,maar dat zal K een worst wezen.
  Met het voeren van de brokken kan K gelijk hebben als er geen volledige spies vertering op gang is gekomen, dus analyseer de stront gewoon even. :)

  BeantwoordenVerwijderen