donderdag 2 februari 2012

Hongaars boerinnetje

Ja, zo voel ik me nu wel een beetje hoor.
Gisteren toch maar die over-all aangetrokken, het zit nog lekker ook zeg. En als je binnen komt doe je m uit en je zit niet van boven tot onder onder de drab. Ideáál!Ik merk dat de varkens steeds meer aan ons gaan wennen, we mogen ze nu aaien, in het begin sprongen ze een meter de lucht in als je ze aanraakte, wat overigens ook een grappig gezicht was.
Maar nu hebben ze in de gaten dat we ze voorzien van lekkere hapjes en nu komen ze meteen naar ons toe.
Ik zie op tv dat het in Nederland ook koud is en dat zelfs heel voorzichtig over een Elfstedentocht wordt gedacht. Nou,hier is het ook flink kouder, niet te geloven,vorige week hadden we lente-weer en zaten we buiten, nu is het echt heel koud, het vriest flink,snachts echt -12 en we hebbene r maar een dekbed bijgenomen, want we hebben geen kachel in de slaapkamer, dus het is echt moed verzamelen om naar bed te gaan. Gelukkig heb ik de teckels, gisteren lag Pien aan de ene kant en Buck aan de andere kant en dat is net of je twee kruikjes tegen je aan hebt liggen,heerlijk. Amstel dacht: bekijken jullie het maar,ik blijf lekker voor de kachel liggen,haha.

Er wordt ook sneeuw voorspeld hier, maar dat moet ik eerst maar zien. Lijkt me wel heel leuk, een pak sneeuw. Afwachten dus.

5 opmerkingen:

 1. De winters in Hongarie kunnen er inderdaad flink inhakken.Ook aan sneeuw is er nooit gebrek. Heb meegemaakt dat er in 1 nacht meer dan een meter sneeuw was gevallen. Maar wij zitten dan ook vlak achter de alpen.
  En ja ik zit de grootste tijd alleen in Porva.
  groetes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het ligt er erg aan wáár je zit in hongarije, want ik zie overal sneeuwfoto's,maar hier ligt niks.
   is het niet zwaar,grotendeels in je eentje daar zitten??

   Verwijderen
 2. wij hebben een electrisch dekentje.....heerlijk warm. Gekocht van airmiles, maar ze zijn sowieso niet zo duur. Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er ligt er hier eentje nieuw in doos, maar ik wil hem pas gebruiken als het echt niet meer leuk is. Voor nu lukt het prima zo.

   Verwijderen
 3. Staat goed die overal. Voelt vreemd aan he die varkenshaartjes. Straks gaat bij mij de electrische deken lekker aan. Maar ja daar is niet gestookt en geslapen sinds november. Dus ijskoud En ja jij hebt een
  paar levende kruiken in je bed. ha ha

  BeantwoordenVerwijderen