donderdag 16 januari 2020

Gered door een bloempot


Eindelijk na drie weken wachten (dat staat blijkbaar in Hongarije voor 1-5 dagen wachten), arriveerden de vaatwasser, de kookplaat en de afzuigkap. 


We konden dus weer verder met project ‘keuken’.
Dit was ook wel weer een dingetje waar Janos een paar nachten van wakker had gelegen. Want we wilden uiteraard wel de luxe van een afzuigkap, maar niet zo’n modern ding in de keuken. 
Dus Janos weer op zolder op zoek naar een paar oude balken om de afzuigkap achter te verstoppen, zodat we wel het plezier hebben van weggeblazen kook- en bakluchtjes, maar niet zo’n glimmend modern ding aan de muur.
Ik had er nog niet zo’n idee van wat hij ging doen, maar had alle vertrouwen. Alleen al van de mededeling: ‘oude balken’, word ik blij.
De doos ging open, het glimmende monster kwam tevoorschijn en natuurlijk zonder afvoerslang. Beetje jammer dat zoiets er niet bijgeleverd wordt of in ieder geval bij het bestellen niet even gemeld wordt dat je die erbij moet bestellen. Want de bouwmarkt zit hier niet om de hoek en het kost je gewoon weer een aantal uren om ‘even’ iets te kopen.
Dus Janos spurtte naar de stad om terug te keren met een afvoerslang.
We konden weer verder.
Verloopstuk erbij gekocht, want we hadden natuurlijk weer een onmogelijke maat. Maar....het paste niet. En groter waren ze niet aanwezig in de bouwmarkt, dus nog een ritje had weinig nut. Ik schoot al helemaal in de vlekken, maar Janos zou Janos niet zijn als hij het hierbij liet zitten.
Een duik in mijn plantenschuurtje en daar kwam hij aanlopen met...een bloempot.
Een rol tape erbij en kijk.....waar een bloempot al niet goed voor is, want díe paste precies!
Grinnikend werd de afvoerslang bevestigd aan de afzuigkap.
Echt op zijn Hongaars!
Daarna werd een soort zuil van platen eromheen getimmerd en kijk, weg afzuigkap!
Even stuken en straks kan het gewoon gewit worden.
Helemaal blij!
Vandaag gaan we wéér even naar de bouwmarkt, waar ze ons inmiddels kennen en daarna kunnen we verder met het aanrecht en de aansluitingen van kookplaat en vaatwasser. Ik kan niet wachten......





2 opmerkingen:

  1. Helemaal geweldig. Kan geen keukenkampioen tegenop. Veel succes nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf Linda!!! Jullie zijn daar helemaal op jullie plek. Weer een leuk verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen