zaterdag 14 december 2019

De lak-sukkel


Ik denk dat bijna iedereen die een huis in Hongarije heeft het wel herkenbaar zal vinden. 



Klusdrang. Je zit in de zomer, zo’n graadje of 35 met je kont in het zwembad zo in het rond te kijken en te bedenken wat je allemaal nog graag zou willen. Want het leuke van een huis hier is, bijna alles is mogelijk, mits het budget het toelaat natuurlijk. Dus in onze hoofden zitten altijd denk-stemmetjes....
En als je tijd hebt en een beetje fantasie, kun je ook een heleboel op een goedkope manier doen natuurlijk. Onze tuin bijvoorbeeld. Ik ben het hele jaar door bezig met planten en struiken te snoeien, het snoeisel gaat dan weer in potjes en een jaar later staat zo’n struik dan te pronken in de tuin. Gratis! 
Zaaien is ook goedkoop, kost bijna niks en met een beetje geluk heb je een bloemenpracht voor een euro.
En een afdak maken, een muurtje zetten, er ligt altijd nog wel wat hout en stenen en er is ruimte zat.
Binnen gaat het ook zo. En zo is het idee van de keuken ook geboren. Janos wilde graag zelf een tafel maken. Dus een paar jaar geleden een tafel gemaakt, eigenlijk gewoon van een boom. Supergoed gelukt dus nu gaan we een stapje verder en zijn we bezig met die wandkast.

Hiervoor hebben we uiteraard wel hout moeten kopen dus het is nu wel zaak dat het ook iets wordt.
En het lijkt te lukken, hoewel het een behoorlijke klus is.
Gelukkig wat hulp erbij, een paar handen extra is altijd gemakkelijk.
Ik ben gebombardeerd tot lak-sukkel, dus alle planken en balken zitten in de lak, heeft heel wat zweetdruppels en pijnlijke spieren gekost, want het waren heel wat meters te lakken....Maar dan heb je ook wat.
En janos timmert, schroeft en zaagt. En kijk....het geraamte staat al.
Vandaag worden er deuren getimmerd.
Ik kan niet wachten tot alle rotzooi er in kan, want het is nu een soort van kamperen in mijn huis.....en dit eerste onderdeel afgerond kan worden.....
Wordt vervolgd.....




1 opmerking: